Субота, 20.04.2024, 03:31
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
Головна » 2017 » Лютий » 21 » ПРОФЕСІЯ "КУХАР" НЕ РЕМЕСЛО, А МИСТЕЦТВО!
15:18
ПРОФЕСІЯ "КУХАР" НЕ РЕМЕСЛО, А МИСТЕЦТВО!

Уже стало гарною традицією в ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» у лютому проводити тиждень професії «Кухар, кондитер».  З метою творчого самовдосконалення педагогів і учнів, підвищення інтересу до обраної професії, підвищення якості знань, активізації пізнавальної діяльності учнів протягом  тижня проводились різні заходи за участю майстрів, викладачів та учнів училища. Яскраво, святково та творчо пройшов тиждень.

Кожен народ має свої традиції та національні страви, тому з метою поваги та любові до власного народу та патріотичного виховання учнів  тиждень розпочався виставкою стіннівок на тему «Традиції української кухні». Додали цікавості сторінки  журналу «Улюблені страви нашого  училища», що розкривають кулінарні захоплення  наших викладачів, майстрів виробничого навчання. Учні, що навчаються за професією «Кухар, кондитер», разом з майстрами виробничого навчання організували виставку-продаж кулінарних та кондитерських виробів. На ній було представлено широкий асортимент кулінарних виробів, тістечок, виробів з дріжджового тіста.

В бібліотеці училища Жадан Тетяна Володимирівна підготувала виставку літературних видань з професії кухар та кондитер, ознайомила учнів з новими надбаннями бібліотеки.

В фойє училича до Дня Святого Валентина було проведено відкрите заняття гуртка «Художнє ліплення» під керівництвом майстра виробничого навчання Горшечнікової Світлани Миколаївни. Учні, викладачі, майстри виробничого навчання та всі бажаючі мали змогу власноруч розмалювати валентинку для своєї другої половинки.

 

Весело та захоплююче був проведений відкритий виховний захід викладачем спецдисциплін Новосельцевою Ларисою Владиславівною на тему: «Свята та обряди "Масляна"» з групою 04-15. Всі гості ознайомилися з народними традиціями українського народу, особливостями обрядової кухні, покоштували млинці з різними начинками.

Сьогодні час нових харчових технологій і учням демонструвалися фільми «Їжа майбутнього» та «Молекулярна кухня», де вони мали змогу дізнатися про штучне м'ясо, їстівну упаковку, їжу для космонавтів, приготування вермішелі зі смаком борщу.

У рамках тижня професії «Кухар, кондитер» напередодні Масляної Мартиненко Ніна Олександрівна, Блазева Ніна Володимирівна та учні групи 02-13 проводили майстер-клас по приготуванню ажурних млинців, млинців з різними начинками і  пригощали всіх бажаючих.

 

 

Викладач Бистрицька Валентина Петрівна разом з учнями кухарських груп підготували та провели  усний журнал на тему: «Професія кухар(історія, мистецтво, цікаві факти)» з запрошенням учнів Обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Гості мали змогу познайомитися з минулим, теперішнім і майбутнім професії кухар, відомими кухарями світу, полотнами та фільмами про цю нелегку професію. Наприкінці заходу учнів частували печивом приготовленим за старовинним рецептом Дарії Цвек.

Учні обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей дізналися багато нового та зацікавилися професією «Кухар, кондитер».

Керівники гуртків технічної творчості Минтус О.І. та Осадченко Л.О. підготували виставку  учнівських робіт.

Важка, але одночасно і захоплююча професія кулінара приносить людині велике задоволення: вона дає йому можливість щодня переконуватися в необхідності і важливості своєї роботи. Якщо ви любите готувати, хочете придумувати нові, нікому не відомі страви, хочете годувати людей смачно і поживно - вибирайте професію кухаря! Для приготування кондитерських виробів, їх оздоблення – вибирайте професію кондитер!

Переглядів: 1534 | Додав: ShchNV