- 2015 Березень
- 2015 Квітень
- 2015 Травень
- 2015 Червень
- 2015 Липень
- 2015 Серпень
- 2015 Вересень
- 2015 Жовтень
- 2015 Листопад
- 2015 Грудень
- 2016 Січень
- 2016 Лютий
- 2016 Березень
- 2016 Квітень
- 2016 Травень
- 2016 Червень
- 2016 Липень
- 2016 Серпень
- 2016 Вересень
- 2016 Жовтень
- 2016 Листопад
- 2016 Грудень
- 2017 Січень
- 2017 Лютий
- 2017 Березень
- 2017 Квітень
- 2017 Травень
- 2017 Червень
- 2017 Липень
- 2017 Серпень
- 2017 Вересень
- 2017 Жовтень
- 2017 Листопад
- 2017 Грудень
- 2018 Січень
- 2018 Лютий
- 2018 Березень
- 2018 Квітень
- 2018 Травень
- 2018 Червень
- 2018 Липень
- 2018 Серпень
- 2018 Вересень
- 2018 Жовтень
- 2018 Листопад
- 2018 Грудень
- 2019 Січень
- 2019 Лютий
- 2019 Березень
- 2019 Квітень
- 2019 Травень
- 2019 Червень
- 2019 Липень
- 2019 Серпень
- 2019 Вересень
- 2019 Жовтень
- 2019 Листопад
- 2019 Грудень
- 2020 Січень
- 2020 Лютий
- 2020 Березень
- 2020 Квітень
- 2020 Травень
- 2020 Червень
- 2020 Липень
- 2020 Серпень
- 2020 Вересень
- 2020 Жовтень
- 2020 Листопад
- 2020 Грудень
- 2021 Січень
- 2021 Лютий
- 2021 Березень
- 2021 Квітень
- 2021 Травень
- 2021 Червень
- 2021 Липень
- 2021 Серпень
- 2021 Вересень
- 2021 Жовтень
- 2021 Листопад
- 2021 Грудень
- 2022 Січень
- 2022 Лютий
- 2022 Червень
15:18 ПРОФЕСІЯ "КУХАР" НЕ РЕМЕСЛО, А МИСТЕЦТВО! | |
Уже стало гарною традицією в ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» у лютому проводити тиждень професії «Кухар, кондитер». З метою творчого самовдосконалення педагогів і учнів, підвищення інтересу до обраної професії, підвищення якості знань, активізації пізнавальної діяльності учнів протягом тижня проводились різні заходи за участю майстрів, викладачів та учнів училища. Яскраво, святково та творчо пройшов тиждень. Кожен народ має свої традиції та національні страви, тому з метою поваги та любові до власного народу та патріотичного виховання учнів тиждень розпочався виставкою стіннівок на тему «Традиції української кухні». Додали цікавості сторінки журналу «Улюблені страви нашого училища», що розкривають кулінарні захоплення наших викладачів, майстрів виробничого навчання. Учні, що навчаються за професією «Кухар, кондитер», разом з майстрами виробничого навчання організували виставку-продаж кулінарних та кондитерських виробів. На ній було представлено широкий асортимент кулінарних виробів, тістечок, виробів з дріжджового тіста. В бібліотеці училища Жадан Тетяна Володимирівна підготувала виставку літературних видань з професії кухар та кондитер, ознайомила учнів з новими надбаннями бібліотеки.
В фойє училича до Дня Святого Валентина було проведено відкрите заняття гуртка «Художнє ліплення» під керівництвом майстра виробничого навчання Горшечнікової Світлани Миколаївни. Учні, викладачі, майстри виробничого навчання та всі бажаючі мали змогу власноруч розмалювати валентинку для своєї другої половинки.
Весело та захоплююче був проведений відкритий виховний захід викладачем спецдисциплін Новосельцевою Ларисою Владиславівною на тему: «Свята та обряди "Масляна"» з групою 04-15. Всі гості ознайомилися з народними традиціями українського народу, особливостями обрядової кухні, покоштували млинці з різними начинками.
Сьогодні час нових харчових технологій і учням демонструвалися фільми «Їжа майбутнього» та «Молекулярна кухня», де вони мали змогу дізнатися про штучне м'ясо, їстівну упаковку, їжу для космонавтів, приготування вермішелі зі смаком борщу. У рамках тижня професії «Кухар, кондитер» напередодні Масляної Мартиненко Ніна Олександрівна, Блазева Ніна Володимирівна та учні групи 02-13 проводили майстер-клас по приготуванню ажурних млинців, млинців з різними начинками і пригощали всіх бажаючих.
Викладач Бистрицька Валентина Петрівна разом з учнями кухарських груп підготували та провели усний журнал на тему: «Професія кухар(історія, мистецтво, цікаві факти)» з запрошенням учнів Обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Гості мали змогу познайомитися з минулим, теперішнім і майбутнім професії кухар, відомими кухарями світу, полотнами та фільмами про цю нелегку професію. Наприкінці заходу учнів частували печивом приготовленим за старовинним рецептом Дарії Цвек.
Учні обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей дізналися багато нового та зацікавилися професією «Кухар, кондитер».
Керівники гуртків технічної творчості Минтус О.І. та Осадченко Л.О. підготували виставку учнівських робіт.
Важка, але одночасно і захоплююча професія кулінара приносить людині велике задоволення: вона дає йому можливість щодня переконуватися в необхідності і важливості своєї роботи. Якщо ви любите готувати, хочете придумувати нові, нікому не відомі страви, хочете годувати людей смачно і поживно - вибирайте професію кухаря! Для приготування кондитерських виробів, їх оздоблення – вибирайте професію кондитер! | |
Переглядів: 1634 | Додав: ShchNV |