П`ятниця, 26.04.2024, 02:40
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Головна » 2017 » Квітень » 25 » ПРЕДМЕТНИЙ ТИЖДЕНЬ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ ТА ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ
09:50
ПРЕДМЕТНИЙ ТИЖДЕНЬ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ ТА ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

З метою мотивації учнів до навчання, пропаганди читання і вивчення англійської мови, формування в учнів естетичних смаків і простих, але важливих життєвих цінностей, тиждень після Великодня був присвячений двом навчальним предметам: «Зарубіжна література» та «Іноземна мова (англійська)».

В рамках проведення даного предметного тижня учні мали змогу долучитися до таких заходів, як:

  1. Перегляд популярних відеокліпів сучасних англомовних виконавців.
  2. Виставка газет на тему “The Power of Words” «Сила слів».
  3. Перегляд художнього фільму в оригіналі “Sherlock”.
  4. Відкритий урок із зарубіжної літератури на тему: “Краса – одна з великих істин світу”. Філософія життя, краси, насолоди і мистецтва в романі О. Уайльда «Портрет Доріана Грея».
  5. Пізнавально-розважальний захід. Українсько-англійська літературна гра «6W».

Не випадково організована виставка газет мала загальну назву «Сила слів», адже одна пісня, один вірш, одна біографічна історія, один літературний твір може дати відповідь на безліч питань, які хвилюють зараз молоде покоління. Кожна газета була своєрідним анонсом подій, запланованих організаторами–викладачами Роговець О.Г. та Остапчук С.М.

Перегляд популярних відеокліпів сучасних англомовних виконавців і стіннівка «Коли пісні надихають на вірші…» стали яскравим прикладом того, як можна поєднати приємне з корисним: послухати гарну музику, зрозуміти зміст пісні та навіть спробувати свої сили в поетичному слові. Особлива подяка викладачам Ануфрієвій Т.М. та Скоморосі Н.П. за майстер-клас у перекладі пісні у вільній віршованій формі.

Проводити з користю вільний час можна і переглядаючи художні фільми мовою оригіналу, особливо, якщо це класика детективного жанру. В цьому переконалися всі учні, які подивилися кримінальну драму «Шерлок» на основі детективних історій Сера Артура Конан Дойля, 1 сезон, 1 серія.

Питання про те, що таке краса і в чому її цінність для людини було одним із актуальних питань європейської літератури, починаючи з середини XIX століття. “Для мене краса – це чудо з чудес ”, - так говорив основоположник теорії естетизму в англійській літературі, чудовий письменник і драматург Оскар Уайльд. «“Краса – одна з великих істин світу”. Філософія життя, краси, насолоди і мистецтва в романі О. Уайльда "Портрет Доріана Грея"» - такою була тема відкритого уроку із зарубіжної літератури, проведеного Остапчук С.М. Підводячи підсумок вивченого, учні ще раз зупинилися на морально-етичних проблемах твору «Портрет Доріана Грея», посперечалися щодо світосприйняття головних героїв роману та долучилися до вирішення головного конфлікту краси і моралі. Новим видом роботи для учнів стало творче домашнє завдання – створення буктрейлера до вищезгаданого роману. Отриманий результат та емоції доводять, що учні готові до подібних творчих експериментів.

Назва гри “6W” розшифровується як шість питальних слів, які в англійській мові починаються із букви W: Who? (Хто?), Whose? (Чий?), What? (Що? Який?), When? (Коли?), Where? (Де? Куди?), Why? (Чому?). В ході цієї гри команди груп 03-15 та 04-15 повинні були застосувати свої знання з англійської мови і зарубіжної літератури, щоб успішно пройти всі випробування, а це різного роду завдання, які починалися вищезгаданими питальними словами. Тематика гри – «Англійські письменники XIX - ХХ століття та їх найвідоміші твори» (ті автори і твори, які рекомендовані програмою для позакласного читання в 10 – 11 класах).

В цьому гарячому батлі перемогу здобула команда групи 03-15. Гарною підготовкою до гри відзначились Самоха Олег (гр. 03-15) та Черненко Євгеній (гр. 04-15). І учасники команд, і вболівальники, і навіть гості – викладачі переконалися, що англійська література дійсно варта уваги. Ніжною перлиною заходу стала музична пауза, виступ Вікторії Хотиненко (гр.07-16) із піснею “Love me like you do”. Велика подяка незмінним ведучим загальноучилищних заходів Маковцю Ярославу та Галаган Аліні (гр. 06-15), які з легкістю довели, що можуть вести захід не лише українською, але й англійською мовою.

“Read and learn” – гасло заходу, яке розкриває головну ідею всього предметного тижня.

ЧИМ БІЛЬШЕ ЧИТАЄШ, ТИМ БІЛЬШЕ ТИ ЗНАЄШ,
А ЧИМ БІЛЬШЕ ТИ ЗНАЄШ, ТИМ БІЛЬШЕ МОЖЛИВОСТЕЙ МАЄШ…

Переглядів: 671 | Додав: ShchNV