- 2015 Березень
- 2015 Квітень
- 2015 Травень
- 2015 Червень
- 2015 Липень
- 2015 Серпень
- 2015 Вересень
- 2015 Жовтень
- 2015 Листопад
- 2015 Грудень
- 2016 Січень
- 2016 Лютий
- 2016 Березень
- 2016 Квітень
- 2016 Травень
- 2016 Червень
- 2016 Липень
- 2016 Серпень
- 2016 Вересень
- 2016 Жовтень
- 2016 Листопад
- 2016 Грудень
- 2017 Січень
- 2017 Лютий
- 2017 Березень
- 2017 Квітень
- 2017 Травень
- 2017 Червень
- 2017 Липень
- 2017 Серпень
- 2017 Вересень
- 2017 Жовтень
- 2017 Листопад
- 2017 Грудень
- 2018 Січень
- 2018 Лютий
- 2018 Березень
- 2018 Квітень
- 2018 Травень
- 2018 Червень
- 2018 Липень
- 2018 Серпень
- 2018 Вересень
- 2018 Жовтень
- 2018 Листопад
- 2018 Грудень
- 2019 Січень
- 2019 Лютий
- 2019 Березень
- 2019 Квітень
- 2019 Травень
- 2019 Червень
- 2019 Липень
- 2019 Серпень
- 2019 Вересень
- 2019 Жовтень
- 2019 Листопад
- 2019 Грудень
- 2020 Січень
- 2020 Лютий
- 2020 Березень
- 2020 Квітень
- 2020 Травень
- 2020 Червень
- 2020 Липень
- 2020 Серпень
- 2020 Вересень
- 2020 Жовтень
- 2020 Листопад
- 2020 Грудень
- 2021 Січень
- 2021 Лютий
- 2021 Березень
- 2021 Квітень
- 2021 Травень
- 2021 Червень
- 2021 Липень
- 2021 Серпень
- 2021 Вересень
- 2021 Жовтень
- 2021 Листопад
- 2021 Грудень
- 2022 Січень
- 2022 Лютий
- 2022 Червень
13:31 Праця кулінара – це творчість «за законами краси» | |
Не секрет, що найкраще засвоюється та їжа, яка має не лише гарний аромат і смак, але й гарний вигляд. Позитивні емоції сприяють як кращому засвоєнню їжі, так і загалом впливають на здоров’я та працездатність людини. Кухарі-професіонали беруть цей факт на озброєння і тим самим роблять свій бізнес успішним та підвищують свої статки. ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ» піклується про формування професійних компетентностей своїх учнів, тому серед предметів за вибором для кухарів запропонований курс «Естетика». Кулінарія – мистецтво, кулінар – митець… Як митці, і творці майбутніх шедеврів наші учні отримують додаткову можливість розвивати свій художньо-естетичний смак. Естетичний вигляд кухаря, естетика робочого місця, естетика в оформленні закладів ресторанного господарства, естетика в сервіруванні і, звісно ж, естетика в оформленні страв – це ті основні питання, які вивчають майбутні кулінари на теоретичних і практичних заняттях з цього предмета. 17 травня було проведено одне із практичних занять, яким ми не можемо не поділитися, адже творчий підхід учнів не можна залишити поза увагою, а їхні ідеї щодо оформлення і презентації всім нам звичного салату «Дністер» можуть взяти на замітку не лише кухарі з досвідом, але й звичайні домогосподарки. Звісно, правила поєднання кольорів і форм, створення композиції – це важливі аспекти естетичного оформлення, але ми переконалися, що маленькі відхилення від цих вимог непомітні, якщо страву готують з любов’ю. Ми не мали на меті визначити найкращу роботу, адже смаки різняться. Мета полягала в тому, щоб кожен застосував отримані теоретичні знання, порівняв свій результат з іншими роботами і зробив для себе висновок, над чим ще треба працювати, щоб вдосконалювати свою майстерність. Естетика не має стандартів, але коли щось викликає у більшості людей велику кількість позитивний емоцій, то це може свідчити про наявність естетичного смаку. Справжній кухар чітко розуміє, що успіх його кар’єри залежить від того, чи зможе запропонована ним страва настільки зацікавити клієнта, щоб той забув про свої турботи і негаразди, а потім завітав до закладу ще не один раз. Перші кроки зроблені… Дивлячись на результат, ми впевнені, у наших учнів попереду успішне майбутнє! Викладач ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ» Роговець О.Г.
| |
Переглядів: 631 | Додав: ShchNV |