П`ятниця, 29.03.2024, 16:32
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Головна » 2020 » Червень » 5 » ПІСНИЙ БОРЩ – ДО ПЕТРІВСЬКОГО ПОСТУ + Відео
17:44
ПІСНИЙ БОРЩ – ДО ПЕТРІВСЬКОГО ПОСТУ + Відео

Експерти Шосткинського ВПУ продовжують тестувати цікаві рецепти народних борщів. Цього разу варили й дегустували два досвідчені майстри виробничого навчання: Ніна МАРТИНЕНКО та Микола МИСИК. Оскільки наші експерти – люди організовані, то й рецепт вони обрали «з запасом», з огляду на петрівський піст, початок якого  запланований на 15 червня. «Та коли там буде оте 15-те!» - скаже хтось і буде не зовсім правий. Час летить, усі процеси пришвидшуються незбагненним способом. Дивовижним, сказала б авторка цих рядків. І обраний рецепт борщу – це теж диво, бо він варився з квасолею (минулорічною, що традиційно і цілком логічно з огляду на недавню посівну), а от гриби – святі отці! – то не сушені-пересушені бабки чи красноголовці, а ЦЬОГОРІЧНІ, абсолютно свіженькі маслюки! Зібрані в лісах під нашим же рідним селищем міського типу Вороніж! Чесне-пречесне слово, авторка оцього вигуку (що виросла серед лісів Кролевеччини, між іншим!) УПЕРШЕ У СВОЄМУ ЖИТТІ на власні очі бачить практично весняні маслюки! Ну серпневі опеньки – то ще якось, але щоб маслюки на початку літа!? Нонсенс! Тут найзапекліший атеїст мимоволі почне вірувати… «Доки людина жива – усе можливо», - любить говорити одна моя мудра колега. Раніше я їй часто заперечувала, але зараз заперечення явно не на часі. Бо на часі – смачний борщ з несподіваними свіжими грибами.

Цього разу одним з дегустаторів була висока гостя - Альона ШУЛЬГА, помічник Народного депутата України Ігоря МОЛОТКА, який щиро опікується долею Шосткинського вищого професійного училища. Було дуже приємно почути з вуст Альони Шульги високу оцінку роботи нашого навчального закладу. Такий відгук надає педагогічному колективові училища додаткових професійних сил і мотивує на нові творчі звершення.

Нагадуємо про те, що відбір рецептів креативних борщів триває. Подавати їх можна на електронну адресу училища vpu19@ukr.net

Поспішайте, майбутні переможці!

РЕЦЕПТИ ПРИЙМАЮТЬСЯ ДО 22 ЧЕРВНЯ 2020 РОКУ.

Переглядів: 221 | Додав: ShchNV