П`ятниця, 29.03.2024, 04:05
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Головна » 2020 » Травень » 20 » Підведення підсумків тижня професії будівельного профілю
09:05
Підведення підсумків тижня професії будівельного профілю

Згідно плану роботи циклової комісії викладачів професійно-теоретичної підготовки та майстрів виробничого навчання груп будівельного профілю з 12.05.2020 по 18.05.2020 року в ДПТНЗ «Шоскинське вище професійне училище» було проведено тиждень будівельних професій, який проходив в дистанційному режимі під гаслом: «Улюблена праця – це крила, які піднімають людину над буденністю».

Сьогодні будівництво не стоїть на місці, постійно прогресує, а тому і всі заплановані заходи були націлені на підвищення інтересу до будівельних професій, перспективи їх розвитку, мотивації навчання даній справі, розвиток професійних вмінь та здібностей учнів.

День присвячений професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» проходив під девізом: «Не звичайні слюсарі –для машини лікарі…» Цього дня майстри виробничого навчання разом зі здобувачами освіти відповідали на питання: «У чому ж полягає важливість професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», І чи можна без неї обійтися»? Але всі , як один наводили приклади того, що це не можливо! Боротьба за продовження життя автомобілів, утримання їх в належному технічному стані, безпека роботи водія, проблеми надійної експлуатації – у всьому цьому відіграє важливу роль машинний лікар - слюсар з ремонту колісних транспортних засобів. Всі учасник навчально- виховного процесу вміло продемонстрували приклади з життя , та довели, що  «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» –  це одна з важливих професій, тому що, якими б не були досконалими інструменти, завжди буде потрібна людина з «розумними» руками. Майстер виробничого навчання А. Никлонський попри карантин, надав можливість майбутньому абітурієнту обрати професію в сучасному світі  та запропонував тестову систему для власного самооцінювання та самодіагностики. Для цього варто лише перейти за посиланням, пройти тест та отримати результат. Викладач спеціальних дисциплін Пушкарьов М.В. зібрав цікаву інформацію з автослюсарної справи та запросив всіх бажаючих здійснити віртуальну екскурсію автомобільними музеями світу, запропонував долучитися до перегляду фільму, в якому розкриваються важливі моменти винайдення автомобіля та його компонентів та надав здобувачам освіти можливість перевірте свої знання про автомобіль. Кращими серед кращих знавців автослюсарної справи визначилась команда групи 02-19. А найкращі практичні вміння та навички продемонстрували такі учні: Гончаров Олександр, Бурим Артем, Санніков Сергій (гр.03-18); Тюльпа Максим, Нікітін Ігор, Счасний Єгор, Масік Богдан (гр.01-19); Генов Олександр, Кравченко Ярослав, Муха Назар (гр.02-18).

День присвячений професії «Електрогазозварник» проходив під девізом: «Зварник – це професія моя. І з гордістю ношу я це ім’я…», був не менш цікавим та насиченим. Всі бажаючі  мали можливість поринути у світ магії з'єднання металів. У цьому їм допоміг викладач спеціальних дисциплін Сисоєв Андрій Олександрович та майстри виробничого навчання з професії "Електрогазозварник". Інформація про основні заходи щодо тижня професії була викладена на блозі викладача, де можна було знайти цікаві факти про професію зварника, пройти цікаве тестування, переглянути пізнавальне відео, та взяти участь у конкурсах "Ерудит", "Три підказки". Найвищого результату в змаганнях досягли такі учні, як: Лавриненко Михайло, Луговський Ігор (гр.03-16); Васильцов Владислав, Крутенко Нікіта (гр.02-17). Майстри виробничого навчання Остапчук Олександр Миколайович та Лазарищак Марія Ярославівна, провели фото- виставку виробів з професії. Вироби приємно вражали своєю неординарністю та високим рівнем виконання. Представлені презентаційні матеріали дозволили побачити їх використання в інтер’єрі. Під онлайн - керівництвом майстрів такі учні як: Кислий Артем, Фітенко Євген та Юдицький Павло (група 07-18 ); Куликовський Вадим, Товстиженко Назар та  Дроздов Володимир (група 05-19 ) продемонстрували відмінні навики роботи. Їх техніка виконання відмінний кінцевий результат, викликали захоплення у всіх присутніх.

Яскравим моментом тижня став день присвячений професії «Муляр» який проходив під девізом: «Муляр плечима торкнувся хмаринки! Дім нам будує – не згає й хвилинки. Цеглинка на цеглинку й отримуєм будинки…»  Цього дня здобувачі освіти, учнівська молодь, майбутні абітурієнти та всі гості, які відвідали сайт Шосткинського ВПУ, мали можливість здійснити подорож до країни будівельників. Подорож почалася зі сторінки блогу викладача спеціальних дисциплін Рибкіної Ганни Сергіївни. Завітавши на сторінку блогу, всі поринули в історію професії "Муляр". Визначити  найерудованішого знавця будівельної справи, викладачу допомогла цікава будівельна вікторина "Знавець у будівництві",  у якій взяли участь здобувачі освіти групи 03-17 та всі бажаючі. Далі було запропоновано  гостям дистанційної подорожі, вирушити в онлайн екскурсію та подивитися на вражаючі споруди України, створені руками будівельника.

І нарешті, родзинкою  пізнавальних мандрів, були представлені кращі твори – роздуми здобувачів освіти групи 03-17, на тему: «Ми – будівничі країни своєї!»  які навчаються за професією «Муляр». Мандрівка будівельною країною, завершилась практичним етапом, представленим майстром виробничого навчання Литвяковою Ніною Петрівною, яка довела, що професія не стоїть на місці і сьогодні дивує своїми новими технологіями!  Майстер в/н запропонувала переглянути відео на тему: «Мурування фундаменту з блоків нез’ємної опалубки.» Присутні мали можливість побачити результати створення нових українських  підприємств за Європейськими іноваційними технологіями.

За результатами вікторини  найбільшу кількість балів отримали Клижко Ілля, Журавель Данило та Волощук Денис, цих здобувачів освіти з упевненістю можна назвати найерудованішими знавцями будівельної справи. З творчим завданням найкраще впорались такі учні, як: Біжуков Дмитро та Ковбаса Дарина. А кращими на практичному етапі, виявились Кравченков Ілля та Кузьмін Олександр.

Вітаємо всіх з перемогою!

Тиждень видався змістовним та цікавим. Всі учасники показали себе хорошими знавцями будівельної справи. Тому, впевнено можемо сказати, що вибір зроблено ПРАВИЛЬНО! Після закінчення карантину, всім переможцям будуть вручені почесні грамоти та призи!

Бажаємо всім вам, творчих успіхів та професійного злету!
На все добре!

Переглядів: 384 | Додав: ShchNV