П`ятниця, 19.04.2024, 20:15
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Головна » 2021 » Листопад » 1 » ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ МІСЯЧНИКА ПРАВОВОГО ВИХОВАННЯ
16:33
ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ МІСЯЧНИКА ПРАВОВОГО ВИХОВАННЯ

У жовтні місяці в ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» традиційно проходить місячник правового виховання. З учнями І-ІІІ курсів проведено тематичні тренінгові заняття з формування відповідальної правової поведінки, профілактики  правопорушень та злочинності серед неповнолітніх, зокрема ряд заходів: лекції «Кримінальна відповідальність молоді», перегляд документального фільму «Діти за гратами», зустріч з дільничим інспектором, літературна виставка «Молодь та права людини», перегляд тематичних відеофільмів тощо.

Особлива увага була приділена темі торгівлі людьми. З метою формування та розвитку особистості, здатної вибудовувати конструктивні стратегії поведінки у небезпечних ситуаціях, формуванню негативного ставлення та запобігання явища торгівлі людьми і пов язаних з ним злочинами  соціально-психологічною службою закладу проведено розвивальні, превентивні заходи. Учні отримали інформацію по суті дуже важливого на сьогоднішній день питання та слушні поради, які убезпечують людину від потрапляння в тенета торгівців живим товаром.

Увага учнів акцентувалася на тому, що закони, правові норми втілюють основні соціальні цінності, базуються на принципах моралі, що норми права необхідні для регулювання поведінки людини в суспільстві.

Особливе значення надавалось факту взаємодії моральних і правових норм у процесі формування правових знань, усвідомленню учнями того, що право не тільки втілює моральні загальнолюдські цінності, а й охороняє, захищає їх, сприяє формуванню ціннісно-правових орієнтацій, якими молоді люди мають керуватися в своїй поведінці. Адже кожному з них необхідно дбати про безпеку на своєму життєвому шляху, а значить бути відповідальним, обережним, обізнаним і розсудливим!

Переглядів: 177 | Додав: ShchNV