П`ятниця, 26.04.2024, 14:52
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Головна » 2019 » Березень » 11 » Перші сходинки до кар’єрного успіху
13:39
Перші сходинки до кар’єрного успіху

Метою будь-якого конкурсу професійної майстерності є виявлення та підтримка обдарованої молоді, відпрацювання сучасних технологій, набуття досвіду та вдосконалення професійних навичок. Кажуть, що істина народжується в суперечці, пізнається в змаганні. Професійний конкурс - це також суперечка, також змагання. Учні, змагаючись,  показують свою майстерність, знання, вміння і навички.

5-6 березня 2019 року на базі ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» було проведено ІІ етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності з професій «Кухар» та «Офіціант».

У конкурсі взяли участь учні, які стали переможцями I (внутріучилищного) етапу. Це Цілина Юлія, яка стала учасницею конкурсу з професії «Кухар», та Літвинова Анна і Галай Анастасія з професії «Офіціант».

Конкурс передбачав завдання з теоретичної та практичної частини.

Професійну майстерність, творчість, оригінальність, винахідливість продемонструвала  учасниця від нашого навчального закладу з професії «Кухар» під час приготування основної страви «Куряче філе фаршироване» (соусу за власним рецептом, складного гарніру) та «Яблук смажених у тісті». Протягом 3 годин Юлія працювала над приготуванням страв, демонструючі свою професійну майстерність. Критерії оцінювання включали в себе не тільки оцінку смакових якостей страв, а й підготовку робочого місця, дотримання технології приготування, дотримання правил безпечних умов праці, норм санітарії та гігієни, оформлення страв, використання новітніх технологій в приготуванні страв.

Ученицю Цілину Юлію відмитили журі-работодавці (шеф-кухарі провідних закладів харчування м. Суми) як цікаву, організовану та креативну учасницю і їй було присвоєне почесне ІІ місце серед 18 учасників з різних училищ Сумської області.

У практичному турі з професії «Офіціант» на учасників чекало виконання відразу трьох  завдань.  «Техніка попереднього сервірування столу (сніданок, обід, вечеря)»,  де за жеребкуванням конкурсанти отримали завдання і одразу приступили до роботи. «Техніка наливання вина та рух з тацею»- враховувалось правильність підбору посуду та якість та рівень  наливання,  дефіле з тацею. «Складання 15-ти серветок складними формами»  - точність рухів і зовнішній вигляд кінцево складеної серветки були запорукою успіху в цьому завданні.

До виконання кожного завдання наші учасниці поставились з сумлінням  та професійною майстерністю. Як результат  - ІІ місце у Галай Анастасії та ІІІ – у Літвинової Анни.

Але без допомоги викладачів (Минтус О.І.,Клименко М.М.) та майстрів виробничого навчання (Пенська А.В., Кузьмина Н.М., Дяченко О.Я.)  учні не досягли б таких високих результатів.

Випробування для учнів виявились цікавими і не залишили їх без позитивних вражень і нового досвіду.

Вітаємо і бажаємо дівчатам професійного успіху!

Ст. майстер О.О.Мосенцева

Переглядів: 525 | Додав: ShchNV