- 2015 Березень
- 2015 Квітень
- 2015 Травень
- 2015 Червень
- 2015 Липень
- 2015 Серпень
- 2015 Вересень
- 2015 Жовтень
- 2015 Листопад
- 2015 Грудень
- 2016 Січень
- 2016 Лютий
- 2016 Березень
- 2016 Квітень
- 2016 Травень
- 2016 Червень
- 2016 Липень
- 2016 Серпень
- 2016 Вересень
- 2016 Жовтень
- 2016 Листопад
- 2016 Грудень
- 2017 Січень
- 2017 Лютий
- 2017 Березень
- 2017 Квітень
- 2017 Травень
- 2017 Червень
- 2017 Липень
- 2017 Серпень
- 2017 Вересень
- 2017 Жовтень
- 2017 Листопад
- 2017 Грудень
- 2018 Січень
- 2018 Лютий
- 2018 Березень
- 2018 Квітень
- 2018 Травень
- 2018 Червень
- 2018 Липень
- 2018 Серпень
- 2018 Вересень
- 2018 Жовтень
- 2018 Листопад
- 2018 Грудень
- 2019 Січень
- 2019 Лютий
- 2019 Березень
- 2019 Квітень
- 2019 Травень
- 2019 Червень
- 2019 Липень
- 2019 Серпень
- 2019 Вересень
- 2019 Жовтень
- 2019 Листопад
- 2019 Грудень
- 2020 Січень
- 2020 Лютий
- 2020 Березень
- 2020 Квітень
- 2020 Травень
- 2020 Червень
- 2020 Липень
- 2020 Серпень
- 2020 Вересень
- 2020 Жовтень
- 2020 Листопад
- 2020 Грудень
- 2021 Січень
- 2021 Лютий
- 2021 Березень
- 2021 Квітень
- 2021 Травень
- 2021 Червень
- 2021 Липень
- 2021 Серпень
- 2021 Вересень
- 2021 Жовтень
- 2021 Листопад
- 2021 Грудень
- 2022 Січень
- 2022 Лютий
- 2022 Червень
13:39 Перші сходинки до кар’єрного успіху | |
Метою будь-якого конкурсу професійної майстерності є виявлення та підтримка обдарованої молоді, відпрацювання сучасних технологій, набуття досвіду та вдосконалення професійних навичок. Кажуть, що істина народжується в суперечці, пізнається в змаганні. Професійний конкурс - це також суперечка, також змагання. Учні, змагаючись, показують свою майстерність, знання, вміння і навички. 5-6 березня 2019 року на базі ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» було проведено ІІ етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності з професій «Кухар» та «Офіціант». У конкурсі взяли участь учні, які стали переможцями I (внутріучилищного) етапу. Це Цілина Юлія, яка стала учасницею конкурсу з професії «Кухар», та Літвинова Анна і Галай Анастасія з професії «Офіціант». Конкурс передбачав завдання з теоретичної та практичної частини. Професійну майстерність, творчість, оригінальність, винахідливість продемонструвала учасниця від нашого навчального закладу з професії «Кухар» під час приготування основної страви «Куряче філе фаршироване» (соусу за власним рецептом, складного гарніру) та «Яблук смажених у тісті». Протягом 3 годин Юлія працювала над приготуванням страв, демонструючі свою професійну майстерність. Критерії оцінювання включали в себе не тільки оцінку смакових якостей страв, а й підготовку робочого місця, дотримання технології приготування, дотримання правил безпечних умов праці, норм санітарії та гігієни, оформлення страв, використання новітніх технологій в приготуванні страв. Ученицю Цілину Юлію відмитили журі-работодавці (шеф-кухарі провідних закладів харчування м. Суми) як цікаву, організовану та креативну учасницю і їй було присвоєне почесне ІІ місце серед 18 учасників з різних училищ Сумської області. У практичному турі з професії «Офіціант» на учасників чекало виконання відразу трьох завдань. «Техніка попереднього сервірування столу (сніданок, обід, вечеря)», де за жеребкуванням конкурсанти отримали завдання і одразу приступили до роботи. «Техніка наливання вина та рух з тацею»- враховувалось правильність підбору посуду та якість та рівень наливання, дефіле з тацею. «Складання 15-ти серветок складними формами» - точність рухів і зовнішній вигляд кінцево складеної серветки були запорукою успіху в цьому завданні. До виконання кожного завдання наші учасниці поставились з сумлінням та професійною майстерністю. Як результат - ІІ місце у Галай Анастасії та ІІІ – у Літвинової Анни. Але без допомоги викладачів (Минтус О.І.,Клименко М.М.) та майстрів виробничого навчання (Пенська А.В., Кузьмина Н.М., Дяченко О.Я.) учні не досягли б таких високих результатів. Випробування для учнів виявились цікавими і не залишили їх без позитивних вражень і нового досвіду. Вітаємо і бажаємо дівчатам професійного успіху! Ст. майстер О.О.Мосенцева
| |
Переглядів: 596 | Додав: ShchNV |