Четвер, 18.04.2024, 17:07
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Головна » 2018 » Грудень » 19 » ПАЛІТРА СМАКУ ВІД «ФАНАТІВ ВАРЕНИКІВ»-2 + Відео
12:09
ПАЛІТРА СМАКУ ВІД «ФАНАТІВ ВАРЕНИКІВ»-2 + Відео

А напередодні Святого Миколая, 18 грудня, у майстерні кухарів Шосткинського ВПУ чаклувала над варениками друга «зміна» найчисельнішої категорії нашого конкурсу – фанатів. Команди були цікавими, несподіваними, про які не скоро забудеш.

Другий бойовий ешелон фанатів складався з восьми команд, а саме: «Карась і Одарка» з Шосткинської гімназії, «Журавка» з Івота, «Відрада» (Громадська організація «Жіночий клуб «Відрада»), «Яворина» (Шосткинський районний будинок культури смт Вороніж), «Панянки з «Жайвора» (Народний хоровий колектив «Жайвір»), «Крутий заміс» (Шосткинська міська філія Сумського обласного центру зайнятості), «Веселі кухарі» (Шосткинський дошкільний навчальний заклад № 11), та "Minerol-Organik-вареник" від компанії «MINEROL& ORGANIK CLUB».

Не обтяжені професійними стандартами, фанати дали волю своїм вареничним фантазіям. Вареники ліпилися дуже моторно, було враження, що нічого такого заковиристого не чекається. Атмосфера у майстерні панувала найблаженніша! «Панянки з «Жайвора» десь на п’ятнадцятому варенику так задушевно заспівали ніжну українську пісню, що до автора цих рядків - до самого нутра! – дійшло сакральне значення вислову, почутого колись давно-давно, років з 25 тому назад: «спав би й їв би». Ну, в даному випадку не спав би, а притулився до теплого плеча гарної молодиці та тільки рота роззявляв, а вона тобі чергового вареника туди… і сметанки навздогін….

Захищати наліплене та наварене пішли до училищної їдальні, бо дегустаційна зала – точно! – не помістила б усіх фанатів, бо, крім власне учасників, на заключну частину туру прийшли групи підтримки з числа  друзів, родичів, колег, соратників, кумів-тещ-побратимів… Для них у їдальні училища (поки команди вареники ліпили у майстерні) наші знамениті майстри виробничого навання показували майстер-класи, які прославили наш Шосткинське вище професійне училище як на обласному, так і на всеукраїнському рівні. Виготовлення картини з солоного тіста показувала майстер виробничого навчання ІІ категорії Світлана Миколаївна Горшечнікова. Модульно-виробнича бригада під орудою креативного майстра в/н Осадченко Любові Олександрівни частувала вболівальників бездріжджовим хлібом та кондитерськими виробами, приготовленими за екологічно чистими технологіями. А фігурному складанню серветок навчала гостей учениця групи 06-18  (І курс) Галай Настя, вихованка майстринь Данильченко Надії Анатоліївни та Дяченко Олени Яківни.

Презентовані вареники були найрізноманітнішими – від прадавньо-традиційних, з сиром-картоплею, маком-ягодами, до несподівано «продвинутих», виготовлених з використанням тільки екологічно чистих, не зіпсованих цивілізацією продуктів. Наприклад, як вам, любі читачі, борошно з дикої пшениці? Презентація готових страв пройшла з розмахом! І взаємовиручкою. Почали скромно, зате смачно. А завершили багатющим столом з піснями. Як ви здогадалися, друзі, це Народний хор «Жайвір» задав жару і поставив жирну, красиво сервіровану «крапку», на якій красувалися, крім обов’язкових вареників, і сало, і кров’янка, і картопля, і грибочки… Як кажуть, як ліпити вареники – то вже ліпити!

З усіх турів залишився найсолідніший – професіонали. «Ваговики». КілоМетри кулінарії. Усього - сім команд: з Шостки, Конотопа та Середино-Буди. Ця частина фестивалю відбудеться вже в новому, 2019 році, 15 січня.

Чекаємо з нетерпінням!

Т. Ануфрієва, прес-центр

Переглядів: 883 | Додав: ShchNV