Четвер, 25.04.2024, 14:07
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Головна » 2019 » Травень » 29 » ОБИРАЙ СВОБОДУ ВІД КУРІННЯ!
14:38
ОБИРАЙ СВОБОДУ ВІД КУРІННЯ!

Інформ-дайджест

Куріння залишається однією з основних причин неінфекційних хвороб, серед яких інфаркт, інсульт, рак, діабет ІІ типу, що ведуть до передчасної смерті. Тому боротьба з курінням є пріоритетним напрямком для урядів багатьох країн. В Україні протидія масовому курінню і, відповідно, посилена боротьба за здоров’я розпочалася у 2006 році, коли країна ратифікувала Рамкову конвенцію ВООЗ із боротьби проти тютюну.

За цей час завдяки спільним зусиллям Міністерства охорони здоров’я України, народних депутатів, міжнародних та громадських організацій вдалося: заборонити рекламу, просування та спонсорство тютюну; звільнити громадські місця від тютюнового диму; запровадити графічні попередження про шкідливість куріння на пачках сигарет; у рази збільшити податки на тютюн.
Результат – суттєве зменшення поширеності куріння в Україні та підвищення його соціальної неприйнятності. Але, на жаль, куріння залишається все ще дуже популярним у суспільстві, особливо у молодіжному середовищі. Тому, з метою формування правильного розуміння наслідків куріння та виховання відповідального ставлення до власного здоров’я в учнівської молоді, 29 травня у бібліотеці ДПТНЗ "Шосткинське ВПУ" проведено інформаційний дайджест.

До уваги юнаків і дівчат була представлена літературна виставка "Дихай вільно!", мотиваційні плакати та висловлювання видатних людей про шкідливість тютюнокуріння. Бібліотекар закладу Жадан Т.В. проінформувала учнів про стан справ щодо цієї проблеми в Україні та світі, зупинилася на фізіологічних наслідках куріння для організму людини, а також прочитала поезію Віолетти Дворецької "Біди уникнути ще можна", яка є зверненням-попередженням до сучасних дівчат про те, що куріння несе загрозу не тільки власному здоров’ю, але й здоров’ю та життю їх майбутніх дітей.

Практичний психолог Приходько А.Б. розкрила тему впливу тютюкуріння на ризики порушення психічної збалансованості в питанні "дівчина-мати-дитина", а відтак питанні здоров’я роду, за який несе відповідальність жінка-берегиня. І дівчата, і хлопці уважно слухали інформацію про те, що процес годування немовляти - процес, перш за все - духовний, який у повному сенсі будує маленьку людину, формує базис любові, довіри, доброго досвіду, родинної близькості. І без перебільшення, злочином буде позбавити дитину найважливіших речей, замінивши їх отрутою і бездуховністю, що роблять залежні від отрути батьки, які не здатні контролювати свою свідомість, емоції, поведінку, цілі і обов’язки.

Вихователь Осипова І.І. роз’яснила існуючи міфи про тютюнокуріння, надавши правдиву інформацію щодо помилкових тверджень, бо найважливішим завданням є досягнення того, щоб учні оволоділи здобутими на заході знаннями в реальному житті. Вони повинні усвідомлювати, що курити і не затягуватися так само шкідливо для здоров’я; що сигарети з фільтром так само шкодять здоров’ю; що навіть помірне куріння наносить шкоду здоров’ю; що курити - це не означає виглядати елегантно та інше. Дуже важливо розуміти, що дорослість полягає не в тому, щоб мати право курити, а в тому, щоб, усвідомлюючи наслідки - не курити!

Отже, Всесвітній день без тютюну - це чудовий привід звільнитися від згубної звички!

Бібліотекар Жадан Т.В.
Практичний психолог А.Б.Приходько

Переглядів: 408 | Додав: ShchNV