Середа, 24.04.2024, 04:39
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Головна » 2021 » Листопад » 22 » ОБДАРОВАНІ ДІТИ – МАЙБУТНЄ НАЦІЇ
09:36
ОБДАРОВАНІ ДІТИ – МАЙБУТНЄ НАЦІЇ

Участь у методологічному семінарі

З метою визначення наукових основ і практичних способів розв’язання проблем виявлення, діагностики, розвитку, підтримки та супроводу обдарованої особистості в освітньому середовищі та соціумі; обміну  досвідом практичної роботи з обдарованими дітьми та молоддю 18–20 листопада 2021 року року відбувся методологічний семінар «Розвиток обдарованої особистості: світовий і вітчизняний контексти» за підтримки Національної академії педагогічних наук України, відділення загальної середньої освіти, інституту обдарованої дитини.

Наукова тематика семінару:

  • Сучасні наукові тенденції дослідження проблем обдарованості
  • Діагностика, прогнозування, проєктування та підтримка розвиткуобдарованої особистості
  • Психолого-педагогічний супровід самовизначення та самореалізації обдарованих учнів
  • Наукова освіта: теорія, практика, інновації
  • Філософія для дітей як засіб формування освітніх компетенцій
  • Технології розвитку здібностей та обдарованості дітей дошкільного віку
  • Підготовка фахівців до роботи з обдарованими дітьми та молоддю

З доповідями виступили вчені –  науковці, філософи, психологи, педагоги, політологи, а також практики освіти. Обговорення такої важливої проблеми, як обдарова особистість, тривало не формально, а навпаки – дуже зацікавлено, щиро, емоційно.

Виголошені доповіді викликали зацікавлення й продуктивне обговорення проблематики  семінару. На зв’язку  були  Канада, Київ, Львів,  Вінниця, Харків, Шостка, Суми, Херсон, Луцьк, Запоріжжя та ін.

До обговорення актуальних проблем розвитку творчих здібностей та обдарованості дітей долучилося і Шосткинське вище професійне училище. Заступник директора з НВР Наталія Скомороха виступила з доповіддю «Створення умов для виявлення обдарованих учнів і подальшого розвитку їхніх творчих здібностей у закладах ПТО», де поділилася досвідом роботи, як саме організовується  робота з такою категорією здобувачів освіти у Шосткинському ВПУ.

Слід зазначити, що Шосткинське ВПУ було єдине з Сумської області із закладів ЗП(ПТ)О, хто брав участь у роботі  семінару  такого масштабу.

До речі, наш заклад  не вперше бере участь у заходах, організованих Національною академією педагогічних наук та інститутом обдарованої дитини,  дякуємо  за плідну співпрацю.

Переглядів: 198 | Додав: ShchNV