Четвер, 18.04.2024, 14:35
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Головна » 2020 » Грудень » 11 » «НЕ МОЖНА БИТИ ЖІНКУ, НАВІТЬ ЯКЩО БИТИМЕШ КВІТКОЮ»
12:46
«НЕ МОЖНА БИТИ ЖІНКУ, НАВІТЬ ЯКЩО БИТИМЕШ КВІТКОЮ»

З нагоди Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у групі 03-19 було проведено навчальне заняття. На заході  було презентовано стіннівку «16 днів проти насилля», проінформовано про проведення містами України та на Михайлівській площі у Києві виставки «Річ у тім…», на якій було представлено 16 невеликих предметів, що мали місце в реальних подіях, пов’язаних з домашнім насильством, зокрема, зв'язка ключів, рушник, м'яка іграшка. Представлені на виставці експонати є абсолютно звичними для нас – ми можемо бачити їх щодня у себе вдома. Але для когось ці предмети стали уособленням особистого жаху – адже до кінця життя будуть асоціюватися з домашнім насильством. Організатори виставки прагнули показати домашнє насильство таким, яким воно є: без прикрас, жорстоким та пригнічуючим.

 

З учнями обговорювалась проблема домашнього насильства, яка ще більше загострилась під час пандемії та вимушених карантинних обмежень, коли кожна друга родина перебувала та продовжує перебувати в складних життєвих обставинах; проблема насильства щодо жінок та дівчат та негативний вплив на їх репродуктивне здоров’я, наголошувалось на тому, що проблема насильства не є кризою чи бідою окремої родини, ця проблема суспільна, але вона не повинна бути системною.

З хлопцями та дівчатами було проведено соціальний експеримент, у якому перевірялась реакція підлітків на заклик до насильницьких дій.  Суть експерименту полягав у тому, що діти спочатку повинні були сказати щось приємне один одному, а потім здійснити насильницькі дії один до одного: дати стусана, вдарити. В результаті експерименту з’ясувалося, може і не дивно у нашому жорсткому світі, що дівчата мають більш агресивні прояви своєї поведінки, тоді як хлопці  виявилися справжніми представниками своєї статі.

Після проведення експерименту учні переглянули соціальний ролик за участі дітей різного віку з таким самим завданням. Підсумком ролику були слова дітей, які повинні стати меседжем для всіх: «У світі жінок не кривдять», «Я не кривджу жінок, бо я чоловік», «Тому що я проти насильства», «Не можна бити жінку, навіть якщо битимеш квіткою», «Я не хочу робити їй боляче», «Тому що це пагано», «Тому що я проти насильства», «Ісус не хоче, щоб ми завдавали шкоди іншому»!

Наталія Шатських,
класний керівник групи 03-19

Переглядів: 358 | Додав: ShchNV