П`ятниця, 19.04.2024, 11:07
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Головна » 2020 » Грудень » 11 » НАСИЛЬСТВУ – НІ!
10:29
НАСИЛЬСТВУ – НІ!

І якби на те моя воля,
Написала б я скрізь курсивами:
Так багато на світі горя,
Люди! Будьте взаємно красивими.

Ліна Костенко

Будь-які умисні дії однієї людини по відношенню до іншої, які наносять їй фізичну, моральну чи психічну шкоду -  є насильством. Сьогодні проблема насильства є досить актуальною, а кількість жерт насилля серед неповнолітніх зростає.

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», мета якої привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

В рамках акції в Шосткинському ВПУ була організована виставка плакатів «Чи знаєш ти свої права?», а також були проведені виховні години, круглі столи, лекційні та тренінгові заняття з практичним психологом та соціальним педагогом на теми насильства.

Існує поширений міф, що насильство в родинах – проблема тільки неблагополучних родин, і майже завжди сімейне насильство пов’язане з пияцтвом і бідністю. Однак, за деякими дослідженнями, це не зовсім так. Насильство властиве всім соціальним групам і не залежить від економічного становища родини загалом.

Що таке домашнє насильство і які бувають його види; що робити, якщо дитина є жертвою чи свідком насильства в сім’ї; яким може бути покарання тому, хто здійснює насильство – ось на такі запитання шукали відповіді здобувачі освіти під час виховних заходів.

Акція “16 днів проти насильства” — це нагода ще раз нагадати громадськості про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини, а також довести, що найвищою цінністю будь – якої держави є людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність та безпека.

Виховний відділ

Переглядів: 227 | Додав: ShchNV