Вівторок, 16.04.2024, 10:29
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Головна » 2017 » Січень » 25 » Наша інтриговиста інтрига – найінтриговіша з усіх інтригуючих інтриг! + Відео
15:52
Наша інтриговиста інтрига – найінтриговіша з усіх інтригуючих інтриг! + Відео

Хух! Ноут ледве дуба не врізав, доки  друкував заголовок. Зате гостям нашого сайту, які змогли успішно його прочитати, виділяються по три бонусні порції безмежно смачних вареників на сніданок, обід і вечерю. Три дні підряд.

Розумні та кмітливі читачі уже здогадались, що це була приказка, а казка, яка розпочалась у досить далекому 2016 році, 15 листопада, довго чекала свого фіналу і таки дочекалась, незважаючи ні на карантини, ні на інші форс-мажорні обставини.

24 січня 2017 року не скромна їдальня училища, а вже сам концертний зал ЦЕВ «Юність» знову зібрав учасників фестивалю вареників та їхніх численних фанатів (маються на увазі як фанати команд-учасників, так і фанати власне вареників).

648 пар глядацьких очей та ще по двоє учасників  кожної з 16-ти команд (а це ще 64 ока!) уважно слідкували за … головою журі Віктором Васильовичем Тукалом, який увесь час тримав інформаційну оборону і не піддавався ні на які вмовляння щодо результатів. Святкування фіналу фестивалю, як ви пам’ятаєте, спочатку було призначене на 15 грудня, а обставини розпорядились аж на 24 січня.  Як було спокійно витримати більше місяця? Шалена сверблячка опанувала всіх занадто зацікавлених: уже ми й на карти кидали, і на кавовій гущі гадали, і квасолю рахували, і правий тапок через ліве плече із заплющеними очима кидали… Особливо нетерплячі навіть до ворожки ходили! І тільки Віктор Васильович загадково посміхався. Несподівано подзвонили з Парижа: Джоконда надула губи й образилась на нашого голову журі, бо він за півтора місяці навчився посміхатись більш загадково, ніж Мона їхня Ліза за 500. Ну, то таке, як той казав. Нехай італійська жіночка пам’ятає про українського конкурента і практикується краще!

Але терплячі завжди отримують найсолодші нагороди.

Фінальний захід «Вареників-Шостка-Фест» почався мурашками по тілу, коли учні-організатори епічно вийшли на сцену з дипломами для учасників фестивалю. Глядачі, хто сидів у передніх рядах, з останніх сил намагалися вичитати хоч щось. Загадкова посмішка голови журі змінилась на фінішно-переможну: довгоочікуваний святковий захід обіцяв бути феєричним.

Передчуття справдились: журі та спонсори виявились щедрими на нагороди й подарунки, а організатори – на талановиті номери художньої самодіяльності. Усі команди без винятку отримали дипломи переможців, бо не можна було визначити когось одного, оскільки ВСІ вареники були, хоч і різними за рецептурою, але однаково смачними, зробленими з фантазією та любов’ю. Тому журі після тривалих і виснажливих роздумів розподілило дипломи наступним чином:

Назва команди

Учасники команди

Диплом переможця / диплом лауреата
в номінації

УЧНІВСЬКА   МОЛОДЬ

1.

Вінегрет

Разакова Крістіна

Данченко Анна

Переможці в номінації «Кулінарні фантазії»

2.

Поварята

Романько Наталія

Табала Марія

Переможці в номінації «Щедрий вареник»

3.

Брати Ден-Ді

Деденок Денис

Деденок Дмитро

Диплом гран-прі
у віковій категорії

4.

Серьожино пірожине

Галінко Крістіна

Шкалаберда Юлія

Переможці в номінації «Найпухкіший вареник»

5.

Солоденькі витребеньки

Козлова Юлія

Островська Аліна

Диплом переможців
у віковій категорії

6.

Твікс

Єпик Богдан

Мозгова Надія

Диплом переможців
у віковій категорії «Діти»

СТУДЕНТСЬКА   МОЛОДЬ   (АМАТОРСЬКІ   КОМАНДИ)

1.

Файні варенички

Борнусова Ольга

Мартиян Юлія

Диплом переможців
у віковій категорії

2.

Спарта

Дівіченко Олександр

Подоляко Микола

Переможці в номінації «Козацький вареник»

СТУДЕНТСЬКА   МОЛОДЬ   (КОМАНДИ   ПРОФЕСІОНАЛІВ)

1.

Гарячі перці

Кабиш Людмила

Светюха Олександр

Переможці в номінації «Гармонія смаку»

2.

Гурманчики

Кобець Світлана

Холодок Валентина

Переможці в номінації «Креативність у подачі страви»

3.

Родзинки

Овсієнко Дирина

Гудовська Діна

Переможці в номінації «Гастрономічний шедевр»

4.

Еники-беники

Антипенко Анна

Осіпенко Карина

Диплом переможців у віковій категорії

ДОРОСЛІ

1.

Оптимісти

Лазарищак М.Я.

Гапоненко Н.М.

Переможці в номінації «Автентична страва»

2.

Дві куми

Сало О.М.

Жирна М.М.

Диплом переможців у віковій категорії

3.

Вареники Ukranian School

Єрьоменко Л.М.

Сисоєв А.О.

Переможці в номінації «Інтернаціональний вареник»

4.

Солохи

Пенська А.В.

Ісмагілова М.Ш.

Переможці в номінації «Вправні господині»

Багато теплих слів прозвучало від спонсорів фестивалю, а насамкінець присутні довідались від нашого директора про те, що в наступному навчальному році фестиваль виходить на обласний рівень і його проведення вже занотовано у планах НМЦ ПТО у Сумській області. Ось такі вареники, любі друзі.

…На ум напрошується дивовижний висновок про другий (після борщу, звичайно) нетлінний український шедевр – кулінарну візитівку нашої Батьківщини – ВАРЕНИКИ. Кухня наших предків має багато автентичних страв. Перечитайте, наприклад, «Енеїду» Котляревського, але ось яка штука: багато енеїдівських рецептів уже відійшли в минуле, сьогодні ми лише віддалено пам’ятаємо лише такі слова, як «таратута», наприклад, або «затірка» чи «лемішка»… І жодної навіть приблизної уяви про технологію приготування. А вареники в їх майже первісному варіанті супроводжують наші застілля багато століть! Причому вони виявились настільки українськими, що навіть екзотичні начинки не переводять їх до рангу заморських страв. І при цьому вареники (на відміну від того ж таки борщу) готуються швидко й легко, якось так між іншим. Більше того: в залежності від начинки вони можуть правити  за основну страву, якою дебелий козак може наїстись аж на півдня, а можуть бути смачним десертом, який залюбки порадує дітей. Можуть бути пісними, а можуть – скоромними. Наші вірні кулінарні друзі й виручалочки – ВАРЕНИКИ!

А фестиваль з вами, дорогі друзі, не прощається. Зустрінемось у наступному навчальному році. І  – у новому статусі. УСЬОГО ДОБРОГО Й ДО НАСТУПНИХ ЗУСТРІЧЕЙ!

Методист Шосткинського ВПУ
Т. Ануфрієва

Фоторепортаж церемонії нагородження
"Вареники - Шостка - Фест"

Переглядів: 702 | Додав: ShchNV