- 2015 Березень
- 2015 Квітень
- 2015 Травень
- 2015 Червень
- 2015 Липень
- 2015 Серпень
- 2015 Вересень
- 2015 Жовтень
- 2015 Листопад
- 2015 Грудень
- 2016 Січень
- 2016 Лютий
- 2016 Березень
- 2016 Квітень
- 2016 Травень
- 2016 Червень
- 2016 Липень
- 2016 Серпень
- 2016 Вересень
- 2016 Жовтень
- 2016 Листопад
- 2016 Грудень
- 2017 Січень
- 2017 Лютий
- 2017 Березень
- 2017 Квітень
- 2017 Травень
- 2017 Червень
- 2017 Липень
- 2017 Серпень
- 2017 Вересень
- 2017 Жовтень
- 2017 Листопад
- 2017 Грудень
- 2018 Січень
- 2018 Лютий
- 2018 Березень
- 2018 Квітень
- 2018 Травень
- 2018 Червень
- 2018 Липень
- 2018 Серпень
- 2018 Вересень
- 2018 Жовтень
- 2018 Листопад
- 2018 Грудень
- 2019 Січень
- 2019 Лютий
- 2019 Березень
- 2019 Квітень
- 2019 Травень
- 2019 Червень
- 2019 Липень
- 2019 Серпень
- 2019 Вересень
- 2019 Жовтень
- 2019 Листопад
- 2019 Грудень
- 2020 Січень
- 2020 Лютий
- 2020 Березень
- 2020 Квітень
- 2020 Травень
- 2020 Червень
- 2020 Липень
- 2020 Серпень
- 2020 Вересень
- 2020 Жовтень
- 2020 Листопад
- 2020 Грудень
- 2021 Січень
- 2021 Лютий
- 2021 Березень
- 2021 Квітень
- 2021 Травень
- 2021 Червень
- 2021 Липень
- 2021 Серпень
- 2021 Вересень
- 2021 Жовтень
- 2021 Листопад
- 2021 Грудень
- 2022 Січень
- 2022 Лютий
- 2022 Червень
09:51 НАЙСМАЧНІШИЙ ЕТАП ВАРЕНИЧНОГО ФЕСТИВАЛЮ ДОБІГ СВОГО КІНЦЯ | |
Оце саме так: добіг, зупинився, відхекався, наївся смачнючих вареників… Облизався. Задумався… На «закуску» ІV Відкритого фестивалю «Вареники-Шостка-Фест-2019», за встановленою вже традицією, були «показові номери» категорії команд «Метри кулінарії». А й номери ж були! Ви, дорогі друзі, пам'ятаєте, що в наших репортажах ми називали цих чарівників і метрами, і КІЛОметрами. А далі – як? Морські милі? Майстерність же зростає! Чи спостерігав хто-небудь хоч колись межі справжньої майстерності? Фантазії професіоналів мають неосяжні горизонти! Це – аксіома! Хвала математиці, що є на світі степені, яким теж немає ніяких обмежень. Фестиваль довів, що на цей раз змагалися не просто метри, і навіть не кіло - (не буду повторюватись). На разі маємо справу з метрами у квадраті! Хто ж ці чарівники й чарівниці? А от хто:
Учасників практичної частини об'єднало те, що всі вони так чи інакше були або є учнями Шосткинського ВПУ, слухачами кухарських курсів або нинішніми педагогічними працівниками, так що всі без винятку обличчя були дуже знайомими і знаними. Відмінною ознакою стала наявність таких несподіваних рецептів, що можна було, за давнім народним звичаєм, коли пробуєш нову страву, задумувати бажання. А ще авторка цих рядків намагалась якось співвіднести рецепти до визначених положенням про фестиваль рецептурних класів (їх шість було, якщо хтось уважно читав пункт 5.5). Визначила. Точно визначила. Абсолютно всі рецепти метрів кулінарії належать до єдиного рецептурного класу - «Прощай, моя талія!». Євгеній Антипов і Надія Воробйова («Креатив») приготували вареники з крохмального тіста, а в якості начинки – щось дуже схоже на крабовий салат. Китайський рецепт, сказали учасники. Де відшукали той рецепт – не признались. Таємниця, сказали. Тісто місили швидко, бо воно виявилось по-китайському вибагливим. «Восток – дело тонкое!» Тоненькими, тендітними, ніби скляними вийшли й вареники. У готовому вигляді вони стали нагадувати якусь ніжну морську істоту, що аж світиться. А з гострими соусами получилось саме те!
Ганна Шкоморда з Мариною Круш («Гвардійські вареники»), наші служиві кухарі, обрали по-солдатському прості й ситні рецепти – з картоплею, з м’ясом. А що? Чоловіків потрібно годувати просто й ситно. І вареники наліпилися один в один – кожен на один солдатський зуб. А зубів у гарного солдата – усі 32! Ото й вареників було стільки. А що солдату ще треба?
Анна Клюй і Микола Дьомкін («Креатив») приготували, за їхніми словами, ліниві вареники, але журі нічого лінивого в них не знайшло! Начинка з сиром та з шоколадною нутеллою, та ще зі сметанним соусом – нічого собі «ліниві»! Ковталися вареники, ледь не ковталися язики…
Вареники Алли Пенської та Юлії Цілини («Бемс») гармонійно поєднувалися не лише з соусом, начинкою та антуражем, а й навіть з уніформою учасниць команди. Вишневого кольору начинка у вигляді ягідного желе та тісто з бурякового кольору окантовкою та з вишуканим кисло-солодким присмаком не залишили байдужим нікого!
І, нарешті, абсолютно незвичайні та смачнючі вареники від Світлани Горшечнікової та Альони Журби («Заморські коки»). Тісто, поки розкачувалось, нагадувало прапор невідомої держави – біло-синьо-зелене воно було. Начинка – лосось із сиром та маринованою цибулею. Форма – не питайте, це потрібно бачити, - щось акробатично-гімнастичне. Смак – «уже сирими з’їсти хотілося» (це з чистосердечного зізнання голови журі). Подача – «слів нема – одні емоції».
…Цей тур практичної частини фестивалю пройшов скромно зовні, зате внутрішньо мав надзвичайно різноманітне наповнення, адже рецепти та їх виконання дійсно підтвердили високе звання команд – МЕТРИ кулінарії! А тепер – ТИХО! Післясмаки пригадали? До комп’ютерів підійшли? Натискаємо потрібні кнопочки і голосуємо за улюблену команду, вареник вам у поміч, дорогі друзі! І – чекаємо на традиційно грандіозне підведення фестивалю. Слідкуйте за оголошеннями на нашому сайті! До зустрічі, дорогі шанувальники української кухні! Тамара Ануфрієва, прес-центр | |
Переглядів: 526 | Додав: ShchNV |