Субота, 20.04.2024, 09:57
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Головна » 2019 » Грудень » 26 » НАЙСМАЧНІШИЙ ЕТАП ВАРЕНИЧНОГО ФЕСТИВАЛЮ ДОБІГ СВОГО КІНЦЯ
09:51
НАЙСМАЧНІШИЙ ЕТАП ВАРЕНИЧНОГО ФЕСТИВАЛЮ ДОБІГ СВОГО КІНЦЯ

Оце саме так: добіг, зупинився, відхекався, наївся смачнючих вареників… Облизався. Задумався… На «закуску» ІV Відкритого фестивалю «Вареники-Шостка-Фест-2019», за встановленою вже традицією, були «показові номери» категорії команд «Метри кулінарії». А й номери ж були! Ви, дорогі друзі, пам'ятаєте, що в наших репортажах ми називали цих чарівників і метрами, і КІЛОметрами. А далі – як? Морські милі? Майстерність же зростає! Чи спостерігав хто-небудь хоч колись межі справжньої майстерності? Фантазії професіоналів  мають неосяжні горизонти! Це – аксіома! Хвала математиці, що є на світі степені, яким теж немає ніяких обмежень. Фестиваль довів, що на цей раз змагалися не просто метри, і навіть не кіло - (не буду повторюватись). На разі маємо справу з метрами у квадраті! Хто ж ці чарівники й чарівниці? А от хто:

  • команда «Креатив» (кафе «Амстердам» м. Шостка);
  • команда «Монтана» (кафе «Монтана» м. Шостка);
  • команда «Гвардійські вареники» (в/ч 3022. Національна гвардія України);
  • команда «Бемс» (ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ»);
  • команда «Заморські коки» (ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ»).

Учасників практичної частини об'єднало те, що всі вони так чи інакше були або є учнями Шосткинського ВПУ, слухачами кухарських курсів або нинішніми педагогічними працівниками, так що всі без винятку обличчя були дуже знайомими і знаними. Відмінною ознакою стала наявність таких несподіваних рецептів, що можна було, за давнім народним звичаєм, коли пробуєш нову страву, задумувати бажання. А ще авторка цих рядків намагалась якось співвіднести рецепти до визначених положенням про фестиваль рецептурних класів (їх шість було, якщо хтось уважно читав пункт 5.5). Визначила. Точно визначила. Абсолютно всі рецепти метрів кулінарії належать до єдиного рецептурного класу - «Прощай, моя талія!».

Євгеній Антипов і Надія Воробйова («Креатив») приготували вареники з крохмального тіста, а в якості начинки – щось дуже схоже на крабовий салат. Китайський рецепт, сказали учасники. Де відшукали той рецепт – не признались. Таємниця, сказали. Тісто місили швидко, бо воно виявилось по-китайському вибагливим. «Восток – дело тонкое!» Тоненькими, тендітними, ніби скляними вийшли й вареники. У готовому вигляді вони стали нагадувати якусь ніжну морську істоту, що аж світиться. А з гострими соусами получилось саме те!

Ганна Шкоморда з Мариною Круш («Гвардійські вареники»), наші служиві кухарі, обрали по-солдатському прості й ситні рецепти – з картоплею, з м’ясом. А що? Чоловіків потрібно годувати просто й ситно. І вареники наліпилися один в один – кожен на один солдатський зуб. А зубів у гарного солдата – усі 32! Ото й вареників було стільки. А що солдату ще треба?

Анна Клюй і Микола Дьомкін («Креатив») приготували, за їхніми словами, ліниві вареники, але журі нічого лінивого в них не знайшло! Начинка з сиром та з шоколадною нутеллою, та ще зі сметанним соусом – нічого собі «ліниві»! Ковталися вареники, ледь не ковталися язики…

Вареники Алли Пенської та Юлії Цілини («Бемс») гармонійно поєднувалися не лише з соусом, начинкою та антуражем, а й навіть з уніформою учасниць команди. Вишневого кольору начинка у вигляді ягідного желе та тісто з бурякового кольору окантовкою та з вишуканим кисло-солодким присмаком не залишили байдужим нікого!

І, нарешті, абсолютно незвичайні та смачнючі вареники від Світлани Горшечнікової та Альони Журби («Заморські коки»). Тісто, поки розкачувалось, нагадувало прапор невідомої держави – біло-синьо-зелене воно було. Начинка – лосось із сиром та маринованою цибулею. Форма – не питайте, це потрібно бачити, - щось акробатично-гімнастичне. Смак – «уже сирими з’їсти хотілося» (це з чистосердечного зізнання голови журі). Подача – «слів нема – одні емоції».

…Цей тур практичної частини фестивалю пройшов скромно зовні, зате внутрішньо мав надзвичайно різноманітне наповнення, адже рецепти та їх виконання дійсно підтвердили високе звання команд – МЕТРИ кулінарії!

А тепер – ТИХО! Післясмаки пригадали? До комп’ютерів підійшли? Натискаємо потрібні кнопочки і голосуємо за улюблену команду, вареник вам у поміч, дорогі друзі! І – чекаємо на традиційно грандіозне підведення фестивалю. Слідкуйте за оголошеннями на нашому сайті! До зустрічі, дорогі шанувальники української кухні!

Тамара Ануфрієва, прес-центр

Переглядів: 469 | Додав: ShchNV