Четвер, 25.04.2024, 04:02
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Головна » 2021 » Грудень » 2 » ​​​​​​​МІЙ РІДНИЙ КРАЙ – МОЯ ІСТОРІЯ ЖИВА! + Відео
15:02
​​​​​​​МІЙ РІДНИЙ КРАЙ – МОЯ ІСТОРІЯ ЖИВА! + Відео

В умовах становлення українського громадянського суспільства, перед історичною освітою постає завдання запропонувати підростаючому поколінню не лише сукупність знань, але й сприяти формуванню його національної свідомості, почуття гордості за власний народ і державу, бажання сприймати ідеї гуманізму та загальнолюдських цінностей.

З цією метою в навчальних закладах пропонується вивчення додаткових тем в рамках факультативних занять. Так, в ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ», кожного року з приходом першокурсників, поповнюються ряди знавців історії, які на додаткових заняттях вчаться аналізувати, порівнювати, зіставляти, робити власні висновки.

В нашому закладі склалась злагоджена команда «істориків», які самі підбирають цікаву тему для дослідження, самі розподіляють ролі в команді, самі роблять висновки. Під час вивчення теми проєкту на основі історичних фактів члени команди відстоюють власні погляди на ту чи іншу проблему, узагальнюють та критично оцінюють діяльність історичних постатей, спираючись на набуті знаття. Активними «дослідниками» є учні груп 01-19, 04-19, 03-21, 01-21 під керівництвом голови учнівського самоврядування Парнюк Аліни, яка відіграє головну роль в дослідженнях та оформленнях результатів робіт.

Багато уваги приділяється вивченню теми рідного краю, для цього організовуються екскурсії до музеїв, зустрічі з цікавими людьми, подорожі. Прикладом такої роботи є творчі роботи учнів, мультимедійні проєкти. Так, кожного року наш навчальний заклад бере участь у Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості та Всеукраїнському конкурсі “Врятувати від забуття”. І цей рік не виняток.

Мультимедійні проєкти Всеукраїнського конкурсу “Врятувати від забуття”:

Сам процес дослідження, в який залучені здобувачі освіти, та результат роботи дають учням не тільки певні знання, але й сприяють розвитку їх внутрішнього світу, формують правильну реакцію на загальнолюдські цінності і негативне ставлення до будь-яких проявів нетерпимості – національної, релігійної, культурної та підвищують інтерес молоді до української історії, т.ч. до рідного краю, збереження і відновлення національної пам’яті.

Викладач історії Онопрієнко Л.М.

Переглядів: 237 | Додав: ShchNV