П`ятниця, 19.04.2024, 20:44
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Головна » 2019 » Січень » 16 » МЕТРИ КУЛІНАРІЇ ЗНОВУ ВРАЗИЛИ ЖУРІ ВАРЕНИКАМИ + ВІДЕО
10:36
МЕТРИ КУЛІНАРІЇ ЗНОВУ ВРАЗИЛИ ЖУРІ ВАРЕНИКАМИ + ВІДЕО

А хотите, я вам курятину так приготовлю,
шо вы подумаете, шо это говядина? Хотите?

«Доярка из Хацапетовки»

Ось і підходить до завершення ІІІ Відкритий фестиваль «Вареники-Шостка-Фест» - 2018. Останніми, за традицією, виступали метри кулінарії, чия куховарська майстерність радує і дивує вдячних клієнтів не лише у дні свят чи конкурсів. Погода й доля розпорядились так, що 15 січня з семи заявлених команд, на жаль, на вареничну «тропу війни» вийшли тільки три команди: «Умілі руки» (Конотопське професійно-технічне училище), «Butterfly» (Конотопський професійний аграрний ліцей) та наші рідні «Profi women» (Шосткинське ВПУ). Практичний тур проходив тихо, дуже швидко і якось небагатослівно. Власне, замість двох годин визнані майстрині вареничної справи впорались за півтори. Брали журі не так зовнішнім антуражем, як внутрішньою наповненістю, недвозначними натяками у вигляді новаторських форм, несподіваних начинок і підходящих соусів.

«Умілі руки» (і це поки що вперше в історії фестивалю) приготували вареники із субпродуктами. Скромна на вигляд страва сподобалась геть усім, хто її куштував. От вам і субпродукти!

«Butterfly» продемонстрували єдиний стиль в усьому: і вареники у вигляді метеликів, і сервіровка вся в метеликах, і руки майстринь, подібно до метеликів, вправно пурхали над борошном-тістом-начинкою, немов і не торкаючись ні до чого. А вийшло смачно!

Наші «Profi women» приготували вареники-зірочки з… цукерками! Шоколадними! А під час презентації так прямо і признались: «Всеньку ніч Гарант не спав, нам начинку готував!» Бідний Гарант!.. Тут тобі й вибори, а тут – і фестиваль на крутих гарантівських плечах витягуй… Ну що, узявся за гуж – не говори, що не дуж! Ну, то таке… Переживеться на здоров’я!

…Журі журило вдумливо, не поспішаючи, ретельно. Теж свого роду КІЛОметри кулінарії. Завітала на презентацію вареників і наш головний спонсор та давній друг Шосткинського ВПУ Шульга Олена В’ячеславівна, помічник народного депутат України Молотка Ігоря Федоровича, людини солідної, яка не кидає на вітер ні слів, ні грошей. Ми впевнені, що народний обранець буде задоволений кулінарними та організаторськими результатами фестивалю, оскільки всі причетні до дійства – і організатори, і учасники – старались від щирого серця.

ЗАКЛЮЧНИЙ КОНЦЕРТ З ОГОЛОШЕННЯМ РЕЗУЛЬТАТІВ ТА ВРУЧЕННЯМ НАГОРОД І ПРИЗІВ ВІДБУДЕТЬСЯ 29 СІЧНЯ 2019 РОКУ. МІСЦЕ ЗУСТРІЧІ – НЕЗМІННЕ: ЦЕВ «ЮНІСТЬ». Шановні друзі! Чекаємо на вас і на ваших друзів, родичів, знайомих… Ви вже завтра, тобто 16 січня, можете активно долучитись до онлайн-голосування за команду, яка вам найбільше сподобалась. Розігруватись буде приз глядацьких симпатій.

Т Ануфрієва, прес-центр

Переглядів: 742 | Додав: ShchNV