Субота, 20.04.2024, 13:30
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Головна » 2018 » Березень » 6 » Майстри виробничого навчання Шосткинського ВПУ виходять на новий рівень підвищення кваліфікації
11:55
Майстри виробничого навчання Шосткинського ВПУ виходять на новий рівень підвищення кваліфікації

Новий Закон України «Про освіту» ввів таке поняття як сертифікат, який є альтернативою традиційним курсам підвищення кваліфікації на базі інститутів післядипломної педагогічної освіти. Майстри в/н Шосткинського вищого професійного училища негайно відгукнулись на нове віяння часу.

Ще до прийняття нового ЗУ «Про освіту» педагоги вивчали досвід колег через мережу Internet, в індивідуальному порядку проходили короткострокові тематичні онлайн-курси. Майстри виробничого навчання відділення харчових технологій та ресторанного сервісу підійшли до справи підвищення власної кваліфікації ще серйозніше та почали відслідковувати короткострокові тематичні курси та майстер-класи, які проводять відомі та знамениті на всю Європу шеф-кухарі елітних ресторанів.

Так, молодий майстер виробничого навчання Шосткинського ВПУ Остапенко Яна Петрівна наприкінці лютого відвідала в Києві платний 5-денний комплексний кондитерський курс «Сучасні десерти, випічка та шоколад». Майстер-класи проводили відомі шеф-кухарі України під керівництвом Марини Іваненко, експерта французької та італійської випічки, співзасновника Асоціації шеф-кухарів та кондитерів України.

На сайті sweet-world.com.ua були заздалегідь оприлюднені програма, місце проведення курсів та їх вартість. Майстер-класи передбачали приготування французьких десертів, шоколадних цукерок, зефіру та мармеладу.

Яна Петрівна Остапенко ділиться своїми враженнями:

— Такими курсами поки що цікавляться професіонали: кухарі невеликих ресторанів, приватні підприємці. З усієї групи лише я була з категорії педагогів профтехучилища. Майстер-класи проводились на сучасному обладнанні, з використанням найновітніших пристроїв та дуже дорогих харчових інгредієнтів. Перевагою «живих» майстер-класів є можливість власноруч приготувати страву. Зізнаюсь: попервах у мене руки тремтіли від усвідомлення того, які дорогі продукти зараз доведеться або використати з успіхом, або зіпсувати. Знову ж таки – обладнання таке, про яке я можу хіба що мріяти.

— То, може, й не варто було їхати, тим більше, що за власні немалі гроші?

— Варто! Я тепер дітям можу більше чого показати. Сама для себе я визначила більші фахові перспективи. Знаючи вимоги європейського рівня, я й про звичайні для простих українців кондитерські вироби буду розповідати дітям інакше – більш розгорнуто, може, щось вийде поміняти у звичайних рецептах. Завдяки майстер-класам, пройденим у Києві, я маю можливість удосконалювати свою педагогічну діяльність у майстерні виробничого навчання, мої учні будуть більш навченим і підготовленими до подальшої професійної діяльності.

— Про що Ви мрієте тепер, Яно Петрівно?

— Я не мрію, а дію: шукаю наступні курси, які підійдуть мені за тематикою і по ціні, певна річ, бо за таких умов не хочеться витрачати гроші даремно, а навчання буде цікавішим і  результативнішим. Планую через рік-півтора знову чомусь новенькому повчитись у знаменитих професіоналів.

О. Мосенцева, старший майстер виробничого навчання відділення харчових технологій та ресторанного сервісу

  

Переглядів: 651 | Додав: ShchNV