- 2015 Березень
- 2015 Квітень
- 2015 Травень
- 2015 Червень
- 2015 Липень
- 2015 Серпень
- 2015 Вересень
- 2015 Жовтень
- 2015 Листопад
- 2015 Грудень
- 2016 Січень
- 2016 Лютий
- 2016 Березень
- 2016 Квітень
- 2016 Травень
- 2016 Червень
- 2016 Липень
- 2016 Серпень
- 2016 Вересень
- 2016 Жовтень
- 2016 Листопад
- 2016 Грудень
- 2017 Січень
- 2017 Лютий
- 2017 Березень
- 2017 Квітень
- 2017 Травень
- 2017 Червень
- 2017 Липень
- 2017 Серпень
- 2017 Вересень
- 2017 Жовтень
- 2017 Листопад
- 2017 Грудень
- 2018 Січень
- 2018 Лютий
- 2018 Березень
- 2018 Квітень
- 2018 Травень
- 2018 Червень
- 2018 Липень
- 2018 Серпень
- 2018 Вересень
- 2018 Жовтень
- 2018 Листопад
- 2018 Грудень
- 2019 Січень
- 2019 Лютий
- 2019 Березень
- 2019 Квітень
- 2019 Травень
- 2019 Червень
- 2019 Липень
- 2019 Серпень
- 2019 Вересень
- 2019 Жовтень
- 2019 Листопад
- 2019 Грудень
- 2020 Січень
- 2020 Лютий
- 2020 Березень
- 2020 Квітень
- 2020 Травень
- 2020 Червень
- 2020 Липень
- 2020 Серпень
- 2020 Вересень
- 2020 Жовтень
- 2020 Листопад
- 2020 Грудень
- 2021 Січень
- 2021 Лютий
- 2021 Березень
- 2021 Квітень
- 2021 Травень
- 2021 Червень
- 2021 Липень
- 2021 Серпень
- 2021 Вересень
- 2021 Жовтень
- 2021 Листопад
- 2021 Грудень
- 2022 Січень
- 2022 Лютий
- 2022 Червень
11:55 Майстри виробничого навчання Шосткинського ВПУ виходять на новий рівень підвищення кваліфікації | |
Новий Закон України «Про освіту» ввів таке поняття як сертифікат, який є альтернативою традиційним курсам підвищення кваліфікації на базі інститутів післядипломної педагогічної освіти. Майстри в/н Шосткинського вищого професійного училища негайно відгукнулись на нове віяння часу. Ще до прийняття нового ЗУ «Про освіту» педагоги вивчали досвід колег через мережу Internet, в індивідуальному порядку проходили короткострокові тематичні онлайн-курси. Майстри виробничого навчання відділення харчових технологій та ресторанного сервісу підійшли до справи підвищення власної кваліфікації ще серйозніше та почали відслідковувати короткострокові тематичні курси та майстер-класи, які проводять відомі та знамениті на всю Європу шеф-кухарі елітних ресторанів. Так, молодий майстер виробничого навчання Шосткинського ВПУ Остапенко Яна Петрівна наприкінці лютого відвідала в Києві платний 5-денний комплексний кондитерський курс «Сучасні десерти, випічка та шоколад». Майстер-класи проводили відомі шеф-кухарі України під керівництвом Марини Іваненко, експерта французької та італійської випічки, співзасновника Асоціації шеф-кухарів та кондитерів України. На сайті sweet-world.com.ua були заздалегідь оприлюднені програма, місце проведення курсів та їх вартість. Майстер-класи передбачали приготування французьких десертів, шоколадних цукерок, зефіру та мармеладу. Яна Петрівна Остапенко ділиться своїми враженнями: — Такими курсами поки що цікавляться професіонали: кухарі невеликих ресторанів, приватні підприємці. З усієї групи лише я була з категорії педагогів профтехучилища. Майстер-класи проводились на сучасному обладнанні, з використанням найновітніших пристроїв та дуже дорогих харчових інгредієнтів. Перевагою «живих» майстер-класів є можливість власноруч приготувати страву. Зізнаюсь: попервах у мене руки тремтіли від усвідомлення того, які дорогі продукти зараз доведеться або використати з успіхом, або зіпсувати. Знову ж таки – обладнання таке, про яке я можу хіба що мріяти. — То, може, й не варто було їхати, тим більше, що за власні немалі гроші? — Варто! Я тепер дітям можу більше чого показати. Сама для себе я визначила більші фахові перспективи. Знаючи вимоги європейського рівня, я й про звичайні для простих українців кондитерські вироби буду розповідати дітям інакше – більш розгорнуто, може, щось вийде поміняти у звичайних рецептах. Завдяки майстер-класам, пройденим у Києві, я маю можливість удосконалювати свою педагогічну діяльність у майстерні виробничого навчання, мої учні будуть більш навченим і підготовленими до подальшої професійної діяльності. — Про що Ви мрієте тепер, Яно Петрівно? — Я не мрію, а дію: шукаю наступні курси, які підійдуть мені за тематикою і по ціні, певна річ, бо за таких умов не хочеться витрачати гроші даремно, а навчання буде цікавішим і результативнішим. Планую через рік-півтора знову чомусь новенькому повчитись у знаменитих професіоналів. О. Мосенцева, старший майстер виробничого навчання відділення харчових технологій та ресторанного сервісу
| |
Переглядів: 711 | Додав: ShchNV |