П`ятниця, 29.03.2024, 10:16
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Головна » 2018 » Грудень » 6 » Майбутні професіонали вражають! + Відео
12:49
Майбутні професіонали вражають! + Відео

Вареник пан, вареник князь
Запрошує він всіх до нас!

А ви любите вареники так, як люблять їх готувати і куштувати учасники ІІІ Відкритого регіонального фестивалю «Вареники-Шостка-Фест» - 2018?

4-5 грудня 2018 року відбувся практичний тур фестивалю в категорії «Майбутні професіонали». Свої роботи представляли учні з різних училищ Сумщини. Це майбутні професіонали своєї справи. Це ті, хто своє життя вирішив присвятити кухарській майстерності. Вони дивували суддів та всіх присутніх своїми оригінальними рецептами та подачею страв.

В перший день туру свої шедеври представили на розсуд гостей представники ДПТНЗ «Шосткинського вищого професійного училища» команди: «Полісянки» - вареники з гречаного тіста з картоплею і грибами під грибним соусом, «Вікторія» - вареники з журавлиною та вишнею, «Four hands» - вареники з курячим філе та ананасом під соусом бешамель; ДПТНЗ «Свеського професійного аграрного ліцею» команда «АкваВар» - вареники з лососем, сиром, броколі під винно-апельсиновим соусом та під сметанним соусом; ДНЗ «Глухівського вищого професійного училища» команда «Веселі кумоньки» - вареники з гарбузового тіста з творогом, гарбузом і яблуками. Вареники створювали у вигляді рибок, вареник в варенику, різнокольорові з природніми барвниками.

Другий день туру теж порадував гостей і журі. В цей день взяли участь представники знов таки ДПТНЗ «Шосткинського вищого професійного училища» команди: «Чорноморський кок» - вареники з тушонкою і сиром під сметанним соусом з часником, «Особливі» - вареники з м‘ясом і гарбузом; ДПТНЗ «Конотопського професійно-технічного навчального закладу» команда «Смаколики» - вареники з творогом та родзинками; ДПТНЗ «Конотопського професійного аграрного ліцею» команда «Круті» - міні вареники з шоколадом і бананом; ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти» команда «Браві козаки» - вареники з м'ясним мусом.

Ось такі вареники подавали і куштували в ці творчі та напружені дні. Рецепти унікальні, неповторні, оригінальні. Всі учасники, їх групи підтримки та гості фестивалю були задоволені смаком та презентацією шедеврів української кухні.

Довго з тіста їх ліпили,
у окропі поварили.
Потім дружно ласували,
ще й сметанки додавали.

Бажаємо всім перемог та творчого натхнення!

О.Форостина, прес-центр

Переглядів: 924 | Додав: ShchNV