П`ятниця, 26.04.2024, 23:41
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Головна » 2018 » Березень » 2 » КРОКУЄМО В НОГУ З ЧАСОМ
13:49
КРОКУЄМО В НОГУ З ЧАСОМ

Участь ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ» у семінарі-практикумі майстрів в/н, який відбувся у рамках ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу з фахової майстерності за професією «Муляр»

27-28 лютого 2018 року  у ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну» стартував ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів  за професією «Муляр».

27 лютого у рамках конкурсу було проведено семінар-практикум для майстрів виробничого навчання із зазначеної професії. Секретом облицювання кам’яних стін лего-цеглою поділився під час майстер-класу

В. І. Голодний (майстер виробничого навчання ДНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту»). Він зазначив, що нова застосована лего-цегла за своїм складом перевищує у декілька разів якісні показники звичайної. Майстри виробничого навчання мали змогу переконатися в цьому під час освоєння нової технології на практиці (спробували вимуровувати стіни на спеціальній клеєвій суміші). Більшість із них залишилися задоволені результатом. На думку Н. П. Литвякової, лего-цегла – це значний крок у розвитку технологій для професії муляра. Литвиненко В.Н. – майстер виробничого навчання Роменського ВПУ поділився досвідом мурування камінів з арочними елементами.

Цікавою та змістовною була доповідь С. В. Литвинюка (майстер виробничого навчання ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну») під час майстер-класу «Практика стажування в Німеччині у рамках реалізації українсько-німецького проекту «Професійна освіта в будівельній галузі України». Доповідач поділився досвідом стажування в Німеччині та окреслив основні особливості, на які звертають увагу німці. Він зазначив, що вони ставлять високі вимоги до кваліфікації муляра. У першу чергу вони звертають увагу на якість виконаних робіт: розмір швів, чистота мурування, чітке дотримання технологічних процесів тощо. Під час стажування С. В. Литвинюк мав змогу перейняти досвід щодо виконання мурування складних конструкцій.

Учасники семінару ознайомилися з сучасними технологіями в будівництві, відвідавши підприємство ТОВ «Керамейя» з виготовлення сучасної цегли та каменю. Під час екскурсії майстри виробничого навчання були вражені масштабом підприємства, асортиментом продукції та новими зразками «КлінКерам».

28 лютого на семінарі майстри виробничого навчання ознайомилися з особливостями дуальної форми навчання в закладах професійної (професійно-технічної освіти), заслухавши доповідь Н. Ю. Самойленко (директор Навчально-методичного центру ПТО у Сумській області); звернули увагу на підготовку сучасного муляра за стандартами професійної (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу (доповідач – В. М. Скиба, заступник директора з методичної роботи Навчально-методичного центру ПТО у Сумській області); почерпнули досвід щодо підвищення професійної майстерності учнів шляхом проведення нетрадиійних уроків виробничого навчання: ділова гра (доповідач – В. О. Лубинець, методист Навчально-методичного центру ПТО у Сумській області); використання інформаційнихтехнологій у практичній підготовці муляра (доповідач – І. О. Смирнова, методист Навчально-методичного центру ПТО у Сумській області).

Учасники семінару-практикуму набули практичного та теоретичного досвіду щодо впровадження новітніх  та інформаійних технологій.

Текст – майстер виробничого навчання
Н. П. Литвякова;
старший майстер виробничого навчання
В. В. Куций;
викладач Т. В. Рева.

Фото  - Н. П. Литвякова

 

Переглядів: 554 | Додав: ShchNV