П`ятниця, 19.04.2024, 16:05
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Головна » 2016 » Листопад » 16 » Хай живуть ВАРЕНИКИ!!! + Фото, Відео
14:50
Хай живуть ВАРЕНИКИ!!! + Фото, Відео

І чужого навчайтесь, і своїм пишайтесь!
(Головна народна мудрість)

15 листопада 2016 року у стінах Шосткинського вищого професійного училища завершився презентаційний тур І відкритого конкурсу «Вареники – Шостка – Фест», започаткованого нашим директором Гурбою Олександром Анатолійовичем за підтримки міського голови Миколи Петровича Ноги, управління освіти Шосткинської міської ради та сектора молоді Шосткинської міської ради. У конкурсі беруть участь три вікові номінації: дорослі (педагоги), учнівська молодь (школи) та студенти (коледж, професійно-технічні училища). На заклик оргкомітету відгукнулись Богданівка й Ковтуни, чотири шосткинські школи, ШХТК ім. Кожедуба, Шосткинський професійний ліцей і наше рідне училище, яке представилось кількома командами. Відчулося відразу, що змагання буде по-спортивному запеклим. На разі  журі та вболівальники мають: 4 команди дорослих, 6 учнівських та 6 студентських команд.

До конкурсу в якості спонсорів долучились: народний депутат України І.Ф. Молоток, Публічне акціонерне товариство «Бель Шостка Україна», Інтернет-видання «Шостка.UA», жіночий фітнес-клуб «FitCurves», Рекламна група «Слобожанщина», телекомпанія «Телеком-Сервіс» та БФ «Перспектива».

Найскладніша, як на мене, місія випала вельмишановному журі, адже всю цю смакоту потрібно якось порівняти й оцінити! До складу журі ввійшли: Тукало Віктор Васильович (інженер-технолог харчової промисловості, приватний підприємець з виготовлення борошняних виробів; голова журі), Рубанік Віталій (шеф-кухар пансіонату «Справжня казка» Закарпатської області, найуспішніший наш випускник 2015 року) і Кисель Вікторія (ПАТ «Бель Шостка Україна»).

Кожна команда зуміла презентувати себе по-особливому, з родзинкою, а як ні – то з перчинкою, з гумором, з несподіваними іскорками дотепів і парадоксів. Інтрига зав’язалась! Команди – абсолютно різні й неповторні! Дівчачі, хлопчачі, змішані, старшокласники і молодші підлітки, юнаки та дівчата найрізноманітніших професій (і не обов’язково кулінарних, раз уже мова зайшла про всенаціональну страву).

Завершилось учорашнє дійство майстер-класом досвідчених майстрів виробничого навчання Шосткинського ВПУ Мартиненко Ніни Олександрівни та Валентини Василівни Савченко. Вони ліпили вареники. Ну що б, здавалося, вареники? Начинка й тісто, більш нічого, але майстрині показали стільки «фасонів» защипування тіста, що я збилася з ліку десь на третьому десятку. Це було щось неймовірне, щось на межі кулінарії, архітектури, геометрії, магії та ще казна-яких невідомих наук. Захотілось негайно побігти додому й повторити усі їхні фокуси з тістом і начинкою!

А насамкінець усіх присутніх пригостили варениками (м-м-м!..) … з картоплею…(м-м-м!..)  та з іншими смаколиками, які віщували і достаток, і славу, і кохання, і перемоги…

…І було всім весело та по-домашньому затишно, бо в гості завітали старовинні друзі українців – ВАРЕНИКИ.

Фестиваль «Вареники-Шостка-Фест» триватиме цілий місяць, на базі виробничих майстерень та лабораторій кулінарної справи Шосткинського вищого професійного училища будуть змагатися команди за трьома віковими категоріями. Хто переможе – як завжди, велика загадка. Місце зустрічі переможців – ЦЕВ «Юність» 15 грудня 2016 року. Але точно знаємо: переможе командний дух, спортивний азарт і творче натхнення. То ж бажаємо успіхів УСІМ командам! А ви, дорогі гості нашого сайту, чекайте на нові репортажі.

До нових зустрічей!

Методист Шосткинського ВПУ
Т.М. Ануфрієва

Фотозвіт заходу

Переглядів: 771 | Додав: ShchNV