П`ятниця, 29.03.2024, 11:06
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Архів записів
Головна » 2020 » Лютий » 28 » Інтернет: як уберегтися від шахраїв?
14:57
Інтернет: як уберегтися від шахраїв?

26 лютого в бібліотеці Шосткинського вищого професійного училища говорили про ризики, які можуть чатувати навіть на досвідченого користувача в Інтернеті. Захід підготовлено у рамках місячника правової освіти, мета якого - формування в учнівської молоді навичок безпечної поведінки, правової культури та ціннісного ставлення до себе й до інших.

Користь Інтернету очевидна: доступ до безмежних масивів інформації, нові можливості у професійній сфері, навчанні, повсякденному житті, спілкуванні. Але, одночасно, це і безмежне поле для злочинної діяльності різного роду шахраїв. Як розпізнати зловмисників і що робити, щоб не стати жертвою шахрайства в Інтернеті? Про це дізнавалися учні закладу, які мешкають у гуртожитку.

Існує багато схем обману довірливих користувачів Інтернету. У ході бесіди були розглянуті найпоширеніші з них: фішинг, шахрайство з банківськими картками, фіктивні Інтернет-магазини, небезпеки купівлі і продажу на сайтах оголошень, несподівані виграші, шахрайства на сайтах знайомств, афери зі збором благодійних коштів, пропозиції швидкого заробітку, інвестиції.

Сучасна людина повинна знати про існування таких схем, бо чим більше вона знає про Інтернет-шахрайства, тим важче її обманути. Учасники заходу виявили активність у обговоренні теми, змогли сформулювати правила безпечної поведінки в мережі, дали правильні відповіді на запитання бібліотекаря. Тим самим довели свою компетентність у дуже актуальній на сьогоднішній день темі.

Дорогі друзі, будьте обачні, обережні, обізнані, бережіть себе!

Бібліотекар Шосткинського ВПУ
Жадан Т.В.

Переглядів: 357 | Додав: ShchNV