П`ятниця, 29.03.2024, 16:40
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Головна » 2018 » Березень » 1 » І Відкритий чемпіонат з інтелектуальних ігор «Brain-ring» ​​​​​​​у стінах Шосткинського ВПУ + Відео
14:25
І Відкритий чемпіонат з інтелектуальних ігор «Brain-ring» ​​​​​​​у стінах Шосткинського ВПУ + Відео

Анонсований два тижні тому інтелектуальний проект 28 лютого ввійшов у свою активну стадію. Першою на бойову позицію вийшла англійська мова. І це логічно, оскільки зараз важко назвати ще якусь загальноосвітню дисципліну, яка б мала для людини настільки велике значення. Ви тільки вдумайтесь, дорогі друзі нашого сайту: з двох сотень країн 56 держав користуються англійською в якості державної!

В училищі наразі проводиться чвертьфіналу інтелентуального чемпіонату. В першому сеті за участь у півфіналі змагались команди Київської академії статистики, обліку та аудиту та Шосткинського вищого професійного училища. У другому – команди Шосткинської гімназії та Шосткинської СШ  № 6. Відчувалось, що учасники хвилювались, але в ході змагання хвилювання непомітно переросло у спортивний інтерес і до пошуків правильних відповідей (тихо, щоб командам-учасницям не заважати) підключились глядачі та вболівальники, у тому числі й автор цих рядків.

Питання в принципі були нескладними: популярна історія Великобританії та України, географія обох країн, найвідоміші свята і звичаї британців та українців. Автор цих рядків, маючи за плечима 33 роки педагогічної діяльності, з сумом констатувала власне «плавання» у деяких питаннях традицій та історії Великобританії, а також – що гріха таїти! – в царині специфічної географії рідної Батьківщини. Хоча потім, коли на екран виводилась правильна відповідь, подумки «била» себе по лобі: оце такої! Та я ж про це чула не один раз, десь читала, а от - не запам’ятала!

І майже відразу прийшло розуміння того, що ти, цивілізована людина, повинна знати якісь прості речі про свою країну, про сусідні держави, аби усвідомлювати своє місце в сучасному світі. Щоб охоплювати внутрішнім зором усю велич, усе багатство і рідного краю, і батьківщин інших народів, бо сучасна людина у будь-якому разі вже не може задовольнитись межами ні того населеного, в якому мешкає, ані навіть кордонами Батьківщини. Інтернет, новітні ІТ-технології стрімко виводять навіть найпростішу людину на перехрестя культур і міжособистісних взаємин, на перетини економік, наукових та соціальних тенденцій різних країн. І ми, українці, маємо стати врівень з нашими європейськими сусідами, показати найкраще своє та перейняти найкорисніше від інших.

…Перший етап чвертьфіналу виявив дві команди, які пройшли до півфіналу. Своїх друзів і педагогів порадували учні Шосткинської гімназії та Шосткинського ВПУ, перед якими тепер стоїть більш складна задача – перемогти у півфіналі. То ж побажаймо їм наснаги та успіху!

Т. Ануфрієва, методист

Перейти до перегляду фотоальбому

Перейти до перегляду фотоальбому

Переглядів: 776 | Додав: ShchNV