Вівторок, 23.04.2024, 11:41
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Головна » 2018 » Листопад » 1 » Гуртожиток Шосткинського ВПУ – друга рідна домівка для учнів
11:08
Гуртожиток Шосткинського ВПУ – друга рідна домівка для учнів

Існує вислів: «Щоб відчути себе справжнім студентом, потрібно жити в студентському гуртожитку». І нехай усі, хто навчається у професійно-технічних навчальних закладах, мають статус учнів, а не студентів, сенс вислову це не змінює. Адже саме в гуртожитку молода людина стає дорослою, вчиться самостійно приймати важливі рішення та вирішувати свої проблеми.

Не один рік поспіль відкриває гостинно двері гуртожиток Шосткинського ВПУ для своїх учнів, які приїхали з різних районів Сумської області та найближчих населених пунктів сусідньої Чернігівщини. Для того, щоб учням першого курсу було легше адаптуватися до нових умов навчання та проживання, на початку вересня були організовані та проведені загальні збори мешканців гуртожитку під гаслом: «Гуртожиток - наша рідна домівка». На зборах були висвітлені головні питання щодо правил поведінки і режиму дня, дбайливого ставлення учнів до майна. Таким чином, усі першокурсники, сподіваємось, засвоїли просту життєву істину: «Твій дім – там, де ти є, і саме від тебе залежить, чим цей дім буде наповнений і яке життя тебе в ньому чекатиме».

На початку жовтня в холі гуртожитку відбулась виставка квіткових композицій, присвячена Дню працівника профтехосвіти. Свої букети презентували дівчата з різних курсів, які мешкають у гуртожитку. Найкращими були визнані роботи Середи Юлії (група 08-18) і Коваленко Аліни (група 09-18).

11 жовтня відбувся захід військово-патріотичного спрямування «Козацькі розваги», присвячений Дню захисника України. Учасниками цих змагань виступили дві команди – «Отамани» і «Козаки», які показали свій розум, силу, мужність і відвагу. Перемогу виборола команда «Отамани».

З початку 2018-2019 навчального року неодноразово проведились трудові десанти з облаштування кімнат і прилеглої до гуртожитку території.

У рамках реалізації правоосвітницького проекту «Я маю право!» в гуртожитку пройшли вибори активу учнівського самоврядування, метою яких стала активізація роботи щодо формування в учнів правової культури та ціннісного ставлення до себе й до інших.

24 жовтня 2018 року відбулась зустріч з інспектором ювенальної превенції капітаном поліції Гайтиною Н.О. Під час години спілкування на тему «Відповідальність неповнолітніх за скоєння злочинів та правопорушень» були висвітлені важливі питання щодо формування правової свідомості, системи правових уявлень і переконань в учнів, вироблення навичок відповідальної поведінки, здатності супротиву по відношенню до негативних впливів з боку соціального середовища, прищеплення учням поваги до прав і свобод людини.

Переглядів: 534 | Додав: ShchNV