Субота, 20.04.2024, 16:20
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Головна » 2021 » Жовтень » 21 » ГРУПИ КУХАРІВ УСПІШНО ПІДКОРИЛИ НОВУ ПРОФЕСІЙНУ ВЕРШИНУ
13:02
ГРУПИ КУХАРІВ УСПІШНО ПІДКОРИЛИ НОВУ ПРОФЕСІЙНУ ВЕРШИНУ

У Державному професійно-технічному навчальному закладі «Шосткинське вище професійне училище» відбулась поетапна кваліфікаційна атестація з професії «Кухар 4 розряду». Свій професійний рівень демонстрували групи 03-19, 04-19, які навчаються в закладі третій рік.

19-20 жовтня третьокурсники виконували пробні кваліфікаційні роботи – готували складні страви української, європейської кухні та виконували комплексні кваліфікаційні роботи з професійно-теоретичної частини, де розкривали технологічний процес приготування страви, пояснювали застосування різних видів технологічного обладнання на підприємствах харчування з дотриманням санітарно-гігієнічних норм. Учні показали високий та достатній рівень знань, чим порадували своїх наставників.

У складі кваліфікаційної комісії була наша нова директорка Світлана Валентинівна КОВТУН. Це – її перший досвід у роботі такого поважного й відповідального органу, і відразу ж – у якості заступника голови комісії, як того й вимагається від директора. Отже, поетапна кваліфікаційна атестація стала випробуванням не лише для учнів, а й для їхньої найголовнішої наставниці. Світлана Валентинівна, людина, яка звикла занурюватись у справи з головою і доходити до суті речей, була щиро вражена розмаїттям кулінарних витворів СВОЇХ! УЧНІВ. Ось як вона прокоментувала весь хід поетапної кваліфікаційної атестації: «Вперше у своїй педагогічній діяльності я відчула, що мої учні стоять на одному рівні зі мною в майстерності. Так, я – педагог, а вони – кухарі, у нас різні професійні задачі, але наші вихованці – неймовірно талановиті кухарі! Вони вміють готувати такі страви, про які я не знаю нічогісінько або тільки чула назви чи щось читала в інтернеті. А наші учні готують усе це так звично та спокійно, як пересічна людина, наприклад, картоплю смажить. Більше того: вони такі тонкощі пояснюють, що ти, досвідчена господиня, починаєш дивитися на них, як першокласниця – на професорів. Я твердо впевнена, що учні успішно закінчать Шосткинське ВПУ і власною роботою забезпечать собі достойне майбутнє».

Педагогічний колектив приєднується до слів директорки Світлани Валентинівни КОВТУН і бажає учням нових професійних вершин!

Переглядів: 262 | Додав: ShchNV