Субота, 20.04.2024, 03:11
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Головна » 2021 » Листопад » 19 » Глобальний Тиждень безпеки дорожнього руху
14:15
Глобальний Тиждень безпеки дорожнього руху

Світовим співтовариством розпочато заходи, спрямовані на якісне покращення ситуації з проблемою дорожньо-транспортної аварійності. У травні заплановано проведення 6-го Глобального тижня безпеки дорожнього руху ООН.

З метою поліпшення роботи із запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху, посилення профілактичної та роз’яснювальної роботи, підвищення рівня культури поведінки людей на дорогах з 15 по 21 листопада 2021 року в ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» було проведено Тиждень безпеки дорожнього руху.

Головною темою Тижня безпеки дорожнього руху стала безпека учнів на дорозі.

Завдання Тижня безпеки дорожнього руху – нагадати здобувачам освіти про необхідність спільних дій у сфері дорожньої безпеки. Усі заходи мали на меті привернути увагу суспільства до проблеми травматизму та смертності на дорогах і поліпшення дорожньої безпеки.

Протягом тижня класні керівники та куратори груп організували виховні заходи, години спілкування та класні години в умовах дистанційного навчання.

Були організовані та проведені тематичні бесіди, заняття, вікторини, дидактичні ігри, перегляди відеоматеріалів, конкурси, відпрацювання практичних дій щодо надання допомоги потерпілим внаслідок дорожньо-транспортних пригод тощо.

Учнівська молодь мала можливість якомога більше дізнатися про правила дорожнього руху України, дію світлофора, дорожніх знаків, про світлоповертальні елементи, права та обов’язки пішоходів.
Здобувачі освіти зробили висновки щодо необхідності дотримання правил дорожнього руху, адже це те, що може зберегти їх життя і здоров’я, а також життя і здоров’я інших учасників дорожнього руху та відвернути інші негативні наслідки.

Проведення Тижня показало, що учні в достатній мірі знають Правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом. Тиждень поглибив знання учнів у відповідній сфері, сприяв розвитку практичних навичок, поглибленню знань Правил дорожнього руху.

Під час Тижня безпеки дорожнього руху, учні отримали корисну та цікаву інформацію, яка допоможе їм запобігти травматизму на дорогах, прийняти правильне рішення у складних ситуаціях та надати першу допомогу постраждалим. Ми, молоде покоління, за Безпечний рух на дорогах! А ви з нами?

Переглядів: 234 | Додав: ShchNV