Субота, 20.04.2024, 16:53
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Головна » 2020 » Січень » 31 » ФЕСТИВАЛЬ «ВАРЕНИКИ-ШОСТКА-ФЕСТ-2019» ФІНІШУВАВ ЗАВЗЯТО Й ВЕСЕЛО + Відео
13:55
ФЕСТИВАЛЬ «ВАРЕНИКИ-ШОСТКА-ФЕСТ-2019» ФІНІШУВАВ ЗАВЗЯТО Й ВЕСЕЛО + Відео

Розступайтеся, пробні сесії ЗНО: настав фінал Четвертого Відкритого регіонального фестивалю «ВАРЕНИКИ-ШОСТКА-ФЕСТ» - 2019! 30 січня у ЦЕВ «Юність» відбувся урочистий фінальний концерт фестивалю, трепетно очікуваний багатьма шосткинцями абсолютно всіх вікових категорій (і не лише шосткинцями!).

Спонсорами ІV Відкритого регіонального фестивалю «ВАРЕНИКИ-ШОСТКА-ФЕСТ-2019» виступили:

  • Народний депутат України Ігор Федорович МОЛОТОК;
  • ПАТ «Шосткинський хлібокомбінат»;
  • Національна академія статистики, обліку та аудиту (м. Київ);
  • благодійний фонд «Перспектива».

Інформаційний супровід перебігу фестивалю забезпечила компанія «Телеком-Сервіс».

Учасників ІV Відкритого регіонального фестивалю «ВАРЕНИКИ-ШОСТКА-ФЕСТ-2019» привітали представники місцевої влади та поважні гості, які чотири роки поспіль уважно слідкують за перебігом публічних заходів фестивалю:

  • Олена КОВАЛЕНКО-ЧАНЦЕВА, секретар Шосткинської міської ради;
  • Альона ШУЛЬГА, помічник Народного депутата України Ігоря МОЛОТКА;
  • Катерина ШЕЙКІНА, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, яка відзначила високий статус Відкритого регіонального фестивалю «ВАРЕНИКИ-ШОСТКА-ФЕСТ». «ВАШ ФЕСТИВАЛЬ СТАВ НАЙМАСШТАБНІШИМ ТА НАЙКРЕАТИВНІШИМ ПУБЛІЧНИМ ЗАХОДОМ ПРОФТЕХОСВІТИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ», - акцентувала увагу присутніх поважня гостя, слова якої викликали радісні оплески учасників та їхніх уболівальників. Нам, організаторам фестивалю, і всьому трудовому колективу Шосткинського ВПУ дуже приємне визнання з боку Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області нашого улюбленого дітища. ТАКІ слова підтримки надихають на нові звершення та ідеї!

(Авторка цих рядків у цей момент уважно спостерігала за нашим директором, АВТОРОМ ідеї вареничного фестивалю та його невичерпним натхненником… Олександр Анатолійович був дуже задоволений словами Катерини Миколаївни. Ні, не так: ОЛЕКСАНДР АНАТОЛІЙОВИЧ БУВ БЕЗМЕЖНО ЗАДОВОЛЕНИЙ! Вручаючи призи учасникам, директор Шосткинського ВПУ зізнався, що раніше вареники не любив, але учасники фестивалю круто й безповоротно змінили його і думку, і кулінарні смаки. Ось такі чарівні вареники готують учасники фестивалю!)

ГРАН-ПРІ цього разу – відверто признаємось, що очікувано (після того, звичайно, як журі скуштувало вареники)– залишилось у рідному училищі. І як же могло бути інакше, коли боролися за нього Світлана ГОРШЕЧНІКОВА, ОДНА З ДВОХ НАЙДОСВІДЧЕНІШИХ майстринь виробничого навчання з кваліфікацією кухаря аж VІ розряду! (Їх таких дійсно, як у народній приказці говориться: раз, два - і багато зайвих пальців залишається навіть на одній руці). А пліч-о-пліч зі Світланою Миколаївною стала її найулюбленіша і НАЙВІДПОВІДАЛЬНІША, і – НАЙТАЛАНОВИТІША! учениця Альона ЖУРБА, яка на разі успішно долає вершини молодого спеціаліста харчових технологій.

Завзятим було також народне голосування стосовно ПРИЗУ ГЛЯДАЦЬКИХ СИМПАТІЙ. На просторах Інтернету вирували – без перебільшення! – прямо шекспірівські страсті. Уявіть, шановні друзі нашого училища: 20 ТИСЯЧ лайків! Проти минулорічних 12 тисяч! Організатори фестивалю змушені були проводити інтернет-голосування у два етапи, і навіть фінальне голосування супроводжувалось масою несподіванок та сюрпризів. Боротьба за приз глядацьких симпатій цього разу була такою шаленою, наче за олімпійську медаль! Дві команди – «ФЕЛІЧІТО-КУХАРІТО» (Богданівський НВК) та «INFINITY» (Шосткинська ДЮСШ) – стали явними фаворитами, причому виявились вони настільки явними (кожна з них отримала приблизно по 5000 голосів), що обидві й удостоїлись цієї особливої нагороди. До речі, оті два неймовірно красиві, ексклюзивні та смачні торти готувала для народних улюбленців готували наші найкращі учні під керівництвом майстра виробничого навчання 14 (найвищого!) тарифного розряду, майстра виробничого навчання ІІ категорії (а це вже – педагогічне звання!), кухаря VI розряду і кондитера V розряду Світлани ГОРШЕЧНІКОВОЇ.

…Отже, згідно з об’єктивними сценаріями будь-якого заходу, ІV Відкритий регіональний фестиваль «ВАРЕНИКИ-ШОСТКА-ФЕСТ-2019» завершився. Але – плани залишаються завжди! І це - теж незнищенний закон природи. Хотілось написати про зустріч у наступному році (ну, щоб чекали і все таке інше…), та своєчасно подумалось: а чого це «до наступного року»? Зазвичай «Вареники» стартують як максимум у листопаді. А це вже через якихось 9 місяців, ну, на крайній термін – через 9 з половиною. Та що таке – оці 304 дні? Та палкою кинути, як у народі кажуть. Та й то, як не сильно замахнутись. То ж чекаємо на нові зустрічі та ексклюзивні ідеї в ЦЬОМУ-ТАКИ, 2020 році! Чекаємо і на старих, і на нових друзів. І на азартних уболівальників. А що на нові ідеї, то авторка цих рядків навіть не заїкається, бо фестивальний ексклюзив у нас присутній «по умолчанию».

Т. Ануфрієва, прес-центр

 

Переглядів: 1005 | Додав: ShchNV