Субота, 20.04.2024, 10:05
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Головна » 2021 » Квітень » 5 » ЄДНІСТЬ УКРАЇНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА – ГОЛОВНА ПРОБЛЕМА СЬОГОДЕННЯ
09:35
ЄДНІСТЬ УКРАЇНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА – ГОЛОВНА ПРОБЛЕМА СЬОГОДЕННЯ

УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ  КОНФЕРЕНЦІЇ

31 березня – 1 квітня  2021 року відбулося пленарне засідання Всеукраїнської міжгалузевої науково-практичної конференції «Філософські, історіософські та педагогічні аспекти єдності українського суспільства» (в рамках ХІІ Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти» та виставки освіти за кордоном «World Edu 2021»).

З доповідями виступили вчені – філософи, історики, релігієзнавці, економісти, соціальні психологи, педагоги, політологи, філологи, а також практики освіти. Обговорення такої важливої проблеми, як єдність українського суспільства, тривало не формально, а навпаки – дуже зацікавлено, щиро, емоційно. Багатоаспектність викликала пристрасні дискусії, народила нові ідеї, створила атмосферу, в якій кожен почув кожного.

Було представлено результати досліджень суспільних явищ, пов’язаних із сьогоденням, практичний досвід освітніх закладів із формування громадянськості, патріотизму учнівського контингенту, висвітлено результати історико-педагогічних досліджень, що актуалізують аспекти виховання молоді як свідомих громадян України.

Виголошені доповіді викликали зацікавлення й продуктивне обговорення проблематики конференції. На зв’язку  були Львів і Львівщина, Одеса і Одещина, Шостка, Глухів і Сумщина, Тернопільщина, Хмельниччина, Дніпро, Кривий Ріг і Дніпропетровщина, Полтава і Полтавщина, Херсон і Херсонщина, Мангуш і Донеччина, Київ і Київщина.

До обговорення актуальних проблем розвитку українського суспільства долучилося і Шосткинське вище професійне училище. Заступник директора з НВР Наталія Скомороха виступила з доповіддю «Особливості формування громадянськості здобувачів освіти закладів ЗП(ПТ)О», в якій презентувала досвід роботи  свого закладу.

Слід зазначити, що Шосткинське ВПУ було єдине з Сумської області із закладів ЗП(ПТ)О, хто брав участь у роботі конференції такого масштабу. Учасники  конференції високо оцінили діяльність нашого закладу: «У вашому училищі хочеться навчатися. Дякую. Успіхів.»

Виховання громадянськості є однією з умов становлення людей, що спроможні відновити суспільство і дух нації та розвинути ідею державності, спрямовану на людину.

Цілісне уявлення про конференцію з урахуванням доповідей та дискусій обох днів можна буде скласти за відео, яке згодом буде опубліковано на сайті Інституту обдарованої дитини НАПН України, а також на порталі «Острів знань».

Переглядів: 319 | Додав: ShchNV