Субота, 20.04.2024, 06:25
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Головна » 2020 » Листопад » 26 » ДРУЖНА РОДИНА - ОПОРА НА ВСІ ВІКИ
09:42
ДРУЖНА РОДИНА - ОПОРА НА ВСІ ВІКИ

Як би не пришвидшувалось наше життя, які б гаджети не наповнювали його, як би не старався Інтернет розширити горизонти спілкування, а родина завжди була - І  БУДЕ! – найпершою опорою для людини, тим прихистком, де й вислухають, і порадять, і пожаліють, і (чисто з любові!) чарівного «дубця» дадуть для мотивації… Не даремно ж наймудріша книга світу Біблія в десяти заповідях проголосила повагу до батьків обов’язковою умовою благополуччя й довголіття.

А ще – це та домівка, яка формує смаки людини, у тому числі й кулінарні. Перш за все – кулінарні! Ми пам’ятаємо все життя бабусин борщ або мамині пиріжки. Або те, якою смачною була смажена картопля з-під татової руки (коли він, за відсутності мами, залишався головним куховаром у домі).

Зі смачними спогадами (особливо дитячими) в нашій пам’яті виринає відчуття неймовірного родинного затишку, який обіймав усіх нас, коли несла мама чи бабуся паруючу миску зі смачнющою стравою, своєю фірмовою. Здавалось, нічого такого в тій страві й не було, а дивись же ти – нічого кращого ні до, ні після ти не куштував. А якщо за столом збираються кілька поколінь однієї родини? Та ще з піснями? Тримайте мене семеро!.. Авторка цих рядків згадує зараз, наприклад, холодні зимові вечори, коли тато запікав у грубці картоплю, а мама кришила до неї мерзлого сала. Та ніякий мішленівський ресторан, хай хоч і на вісім зірок, не здатен дотягнутися до такої смакоти!

Можна багато чого згадувати, підсьорбуючи слинку, але наше училище вирішило не гаяти часу та оживити цілющі спогади. Тому до вашої уваги, дорогі друзі Шосткинського вищого професійного училища, - відкритий Інтернет-фестиваль родинної кухні. Згадуйте цікаві родинні кулінарні традиції та презентуйте їх широкому загалу! Зі святами будуть пов’язані ці традиції, чи з буднями – це на ваш вибір. Фестиваль вшанує кожен творчий колектив, який зголоситься до участі. Бажаємо гарних спогадів і творчого натхнення! І чекаємо на цікаві сюжети.

Тамара АНУФРІЄВА, прес-центр

Слідкуйте за новинами! Положення про відкритий Інтернет-фестиваль родинної кухні незабаром...

Переглядів: 216 | Додав: ShchNV