Середа, 24.04.2024, 12:55
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Головна » 2020 » Травень » 14 » ДРУГИЙ ДЕНЬ ТИЖНЯ БУДІВЕЛЬНОГО ПРОФІЛЮ
18:04
ДРУГИЙ ДЕНЬ ТИЖНЯ БУДІВЕЛЬНОГО ПРОФІЛЮ

«НЕЗВИЧАЙНІ СЛЮСАРІ – ДЛЯ МАШИНИ ЛІКАРІ…»
(день присвячений професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів»)

Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів – це людина, захоплена технікою, схильна до творчого пошуку і конструювання. Понад сто років тому Карл Бенц запатентував перший автомобіль. У сучасному світі важко уявити своє життя без автомобілів.

У чому ж полягає важливість цієї професії? Для забезпечення ефективної експлуатації автомобілів, підтримання їх систем і механізмів у робочому стані, а також для своєчасного та якісного проведення технічного обслуговування і ремонту необхідно досконало знати їх будову, принцип роботи кожного вузла та агрегату. Необхідно також своєчасно виконувати передбачений перелік робіт з обслуговування автомобілів, а при виявленні несправностей в процесі експлуатації вміти кваліфіковано їх усунути. Це і повинен досконало вміти зробити слюсар з ремонту колісних транспортних засобів.

Боротьба за продовження життя автомобілів, утримання їх у належному технічному стані, безпека роботи водіїв, надійність експлуатації – у всьому цьому велика роль належить слюсарю з ремонту автомобілів –  провідної особи в технічній службі автотранспортних підприємств. Щоб автомашина запрацювала, її потрібно зібрати, налагодити, відрегулювати і випробувати, у процесі експлуатації – обслуговувати і ремонтувати. Все це – справа слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів. І чим складніша машина, тим вища кваліфікація спеціаліста.

Це – одна з важливих професій, тому що, якими б не були досконалими інструменти, завжди буде потрібна людина з «розумними» руками.

А як майбутньому абітурієнту обрати професію в сучасному світі попри карантин? Майстер виробничого навчання А. НИКЛОНСЬКИЙ підійшов до цього питання так: абітурієнтам стане у нагоді тестова система для власного самооцінювання та самодіагностики. Варто лише налаштуватися на завдання – і через деякий час отримаєте результат. Тому майстри будівельного профілю рекомендують пройти тест за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1YvBaHOtfkpy_OrpwrucAp24o2wuSKBx7Jhz8CMQIsM/edit?usp=sharing.

Налаштуйтеся на завдання, абітурієнти!
Можливо в майбутньому ви –наші здобувачі освіти!

На фото:

Посвята в першокурсникиПід час проходження виробничої практики
(майстер в/н Кореньок О.І. з учнем гр. 03-18 Базилем Д.; учень гр. 03-18 Сурай В.)

Тетяна ГАРКУША,
майстер виробничого навчання

Переглядів: 411 | Додав: ShchNV