Четвер, 28.03.2024, 19:00
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Головна » 2016 » Лютий » 10 » До уваги працівників профтехосвіти
14:06
До уваги працівників профтехосвіти

З ініціативи ЦК профспілки працівників будівництва і промбудматеріалів України, 29 січня 2016 року відбулась Всеукраїнська акція протесту з приводу критичної ситуації в профтехосвіті. Були організовані пікети Кабінету Міністрів України та Комітету ВРУ з питань науки і освіти. Додатково представники трудових колективів батьківських і профспілкових комітетів провели пікетування Міністерства освіти і науки України.

На акцію протесту приїхали більше тисячі представників ПТНЗ з багатьох міст і селищ Вінницької, Дніпропетровської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської областей, м.Кривий Ріг (і це лише офіційно заявлені делегації). Багато людей самоорганізувались за останні дві доби і прибули самостійно, почувши, що наша Профспілка збирає акцію протесту. Пікети і мітинги вийшли емоційними і напруженими, показали розпач людей, які фактично залишені напризволяще без зарплат і майбутнього в результаті фіктивної реформи по децентралізації управління профтехосвітою. Внаслідок послідовного ігнорування представниками органі державної влади протестувальників, люди перекрили вулицю Грушевського, і провели активний пікет Верховної Ради України.

До людей після перекриття вулиці вийшли народні депутати із різних фракцій з тим, щоб заявити про позицію тієї чи іншої політичної сили. Чотири всеукраїнські телеканали транслювали акцію протесту, з'явились десятки статей в пресі, тема була дуже професійно і детально розкрита журналістам самими протестувальниками - більше за них ніхто не міг бути фахівцем в темі. Під тиском вулиці на Нараді парламентського комітету з питань науки і освіти були прийняті рішення про винесена законопроектів по відновленню загальноосвітньої субвенції (1 млрд.грн.) та субвенції на підготовку робітничих кадрів (1 млрд.грн.) уже 2 лютого в сесійній залі.

Коли ці законопроекти будуть прийняті - це буде великою профспілковою перемогою та значним мотивуючим фактором. Для інформування членів із системи ПТО нашої профспілки (і не тільки) про дії щодо захисту профтехосвіти ЦК вже підготував і опублікував низку статей в профспілковій пресі про результати акції протесту (див. сайт ФПУ за 30.01.2016р. та найближчій випуск «Профспілкових вістей»). ЦК профспілки готує невеликий презентаційний буклет із підсумками акції протесту та яскравими фото учасників, який буде передано Вам по електронній пошті. Інформацію про цей реальний і близький людям наш здобуток необхідно поширити в якомога ширшому колі працівників.

Багато інформації надходить про те, що колективи навчальних закладів, які взяли участь в заході, висловлюють щиру вдячність профспілці будівельників за організаційну роботу та, навіть, обговорюють питання приєднання до профспілки. За всієї поваги та вдячності за доручення до нашої ініціативи щодо ПТНЗ, які знаходяться на обліку інших профспілок, до цього питання необхідно підходити дуже зважено.

Голова Сумського обкому
профспілки  будівельників
І.М.Пшеничний

 

Переглядів: 538 | Додав: ShchNV