Четвер, 28.03.2024, 16:09
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Головна » 2016 » Листопад » 22 » До Дня Гідності та Свободи (21 листопада)
13:33
До Дня Гідності та Свободи (21 листопада)

“НАШ ДУХ НЕ ЗЛАМАТИ, СВОБОДУ НЕ ВБИТИ!”

В цьому році Україна відзначає дванадцяту річницю Помаранчевої революції та третю річницю Революції Гідності. 21 листопада у Шосткинському міському краєзнавчому музеї на культурно-мистецький захід, присвячений Дню Гідності та Свободи та з метою вшанування пам’яті загиблих на Майдані та на Сході України співвітчизників зібралися небайдужі мешканці нашого міста: учасники Євромайдану, ветерани АТО, військовослужбовці, учнівська молодь, громадськість.

В залі були присутні батьки загиблих за нашу країну Героїв: Кондратенко Світлана Федорівна, мати Василя Кондратенка, випускника нашого училища, мужнього воїна, життя якого обірвалося в неоголошеній війні на Донеччині 17 серпня 2014 року; Валентина Михайлівна та Микола Костянтинович Євдокименко, батьки Івана Євдокименка, випускника Шосткинського хіміко-технологічного коледжу, який героїчно загинув в бою під Донецьким аеропортом 20 січня 2015 року.

Перед присутніми виступили ті, хто дійсно є справжнім прикладом героїзму і патріотизму: заступник командира роти по роботі з особовим складом 13-го окремого мотопіхотного батальйону, лейтенант  Владислав Ткаченко; учасник бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції, військовослужбовець в/ч 3022, сержант Ігор Фальченко; громадський активіст, учасник подій на Майдані Віталій Ляшок.

Всіх, хто був у залі, дуже схвилював виступ Миколи Костянтиновича Євдокименка, який прочитав вірш, присвячений захисникам України. До присутніх також звернувся міський голова Микола Петрович Нога. Він зазначив, що останні події довели ще раз, що українці є вільними і будуть вільними та висловив впевненість в тому, що всі труднощі, які є зараз в країні будуть подолані. Очільник міста закликав підтримувати родини загиблих за незалежність України шосткинців та всіляко допомагати військовим, які дислокуються на території Шостки і району.

У заході взяв участь дитячий народний фольклорний ансамбль “Любисток”, у виконанні якого пролунали пісні “Україна — це я” та “Молитва за Україну”. Пам'ять загиблих за Україну співвітчизників було вшановано хвилиною мовчання. По закінченні заходу до могил наших земляків, які воювали та героїчно загинули в зоні проведення антитерористичної операції Василя Кондратенка, Сергія Коворотного, Івана Євдокименка були покладені квіти.

Представниками ДПТНЗ “Шосткинське вище професійне училище” на заході були: викладач історії Геращенко О.В., бібліотекар Жадан Т.В. та учні гр. 05-16: Носова Дар’я, Шедько Андрій, Мацак Даниїл.

Фоторепортаж заходу на сайті міської ради та на shostka-news:
http://shostka-rada.gov.ua/anons/v_shostc_vdznachili_den_gdnost_svobodi 
http://www.shostka-news.com/shostka-vidznachila-den-svobodi-i-gidnosti/

Переглядів: 435 | Додав: ShchNV