Вівторок, 23.04.2024, 19:26
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Головна » 2019 » Квітень » 16 » ДЕКАДА З ПРОФЕСІЙ «КУХАР, КОНДИТЕР», «ОФІЦІАНТ, БАРМЕН» + Відео
09:43
ДЕКАДА З ПРОФЕСІЙ «КУХАР, КОНДИТЕР», «ОФІЦІАНТ, БАРМЕН» + Відео

Враховуючи стратегічний курс України на євроінтеграцію, у рамках співпраці з інтернаціональним коледжем у м. Варна у цьому навчальному році декада з професій «Кухар, кондитер» та «Офіціант, бармен» була присвячена національній кухні Болгарії.

Початок декади ознаменувався виставкою тематичних стіннівок, присвячених болгарській кухні. Два дні поспіль у навчальному барі закладу було організовано виставку-продаж болгарських кондитерських виробів. Особливим попитом користувалася відома банниця з різними начинками, бурек яблучний, пататник та скалочки.

Середина декади була відзначена обслуговуванням по-болгарськи у їдальні училища. Відвідувачі змогли скоштувати справжні болгарські страви: шопський салат, боб чорба (густий фасолевий суп) та пилі з картоні  на пурна (запечена курка з картоплею). Офіціанти не просто приймали замовлення та обслуговували клієнтів, а ще й кожному дарували маленький болгарський сувенір – мартеницю.

Декада була насичена виставками, фестивалями кондитерських виробів. Учні випускних груп з професії «Кухар,кондитер» продемонстрували справжнє мистецтво у виготовленні тортів,тістечок та інших солодощів.

Як профорієнтаціонний захід для учнів шкіл було проведено майстрами та  викладачами спецдисциплін кулінарний квест. Під час якого  учні виконували теоретичні та практичні завдання: складання серветок, сервірування столу, вивчення інструкційних карток англійською мовою, веселі спортивні змагання . Останньою станцією  квесту було приготування болгарської піци.

Викладач спецдисциплін  Минтус О.І. провела відкритий виховний захід на тему: «Ми обираємо професію – чи професія обирає нас?», метою якого було привернути увагу школярів до важливого вибору в житті – вибору професії. Учні нашого закладу розповіли гостям про різноманітність існуючих професій, які можна здобути у нашому закладі і провели майстер-клас по приготуванню тістечок кейк-попсів. Шатських Н.С. запросила всіх на відкритий урок у групі 05-16 за професією «кухар, кондитер» на тему: «Класифікація тіста. Способи розпушування тіста.» з використанням інноваційних технологій.

В останній день декади завітав представник болгарського інтернаціонального коледжу Сиротин П.І., який дав високу оцінку болгарським кондитерським виробам та подякував учням та працівникам училища за впровадження в навчальному закладі болгарських народних традицій.

Старший майстер О.О.Мосенцева

Переглядів: 549 | Додав: ShchNV