П`ятниця, 26.04.2024, 01:02
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Головна » 2019 » Грудень » 9 » Цвітуть хустки, мов макові грядки…
10:29
Цвітуть хустки, мов макові грядки…

Здавна хустка вважалась українським національним аксесуаром, який зберігає в собі старовинні традиції. Хустка є символом прихильності, любові, вірності, прощання, скорботи, оберегом і важливим ритуальним предметом. Це невід’ємна частина української культурної спадщини.

У козацькі часи хустка також була символом вірного кохання, адже дівчата вишивали козакам хустки шовковими нитками та давали їм цей подарунок у дорогу з обіцянкою дочекатись їх повернення.

Однак й нині хустка не втратила своєї актуальності. Більшість українок мають традиційну українську хустку у своєму гардеробі, адже Різдвяний вечір та Коляду не можна уявити без даного аксесуару.

Цей автентичний аксесуар надає сучасним українкам колоритного образу. Звичайно з’явились нові сучасні візерунки, цікаві та неординарні форми, однак, як і колись, найбільш популярними є білі хустки з традиційними рослинними орнаментами троянд, а також червоні та голубі кольори.

Сьогодні яскраві хустки поступово завойовують прихильність не тільки українок, а й модниць всього світу. А отже українське вкотре стає світовим трендом.

З нагоди Всесвітнього дня Української хустки  учні та педагоги  ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ» долучилися до флешмобу «Зроби фото з хусткою»:

Цвітуть хустки, мов макові грядки,
Ввібравши всю красу і велич України,
Барвистих китиць зіткані рядки,
Мереживо зі спогадів нетлінне.

Цвітуть хустки... В них спомини живуть,
Кохання радощі, солоні сльози зради,
Гаптовані квітки... У них – правічна суть
І захист прабаби від злоби і неправди.

Цвітуть хустки, що в спадок перейшли
Як найдорожчий скарб з бабусиної скрині,
Це обереги роду! Ти їх збережи,
Щоб передати в спадок колись своїй дитині.

Переглядів: 446 | Додав: ShchNV