- 2015 Березень
- 2015 Квітень
- 2015 Травень
- 2015 Червень
- 2015 Липень
- 2015 Серпень
- 2015 Вересень
- 2015 Жовтень
- 2015 Листопад
- 2015 Грудень
- 2016 Січень
- 2016 Лютий
- 2016 Березень
- 2016 Квітень
- 2016 Травень
- 2016 Червень
- 2016 Липень
- 2016 Серпень
- 2016 Вересень
- 2016 Жовтень
- 2016 Листопад
- 2016 Грудень
- 2017 Січень
- 2017 Лютий
- 2017 Березень
- 2017 Квітень
- 2017 Травень
- 2017 Червень
- 2017 Липень
- 2017 Серпень
- 2017 Вересень
- 2017 Жовтень
- 2017 Листопад
- 2017 Грудень
- 2018 Січень
- 2018 Лютий
- 2018 Березень
- 2018 Квітень
- 2018 Травень
- 2018 Червень
- 2018 Липень
- 2018 Серпень
- 2018 Вересень
- 2018 Жовтень
- 2018 Листопад
- 2018 Грудень
- 2019 Січень
- 2019 Лютий
- 2019 Березень
- 2019 Квітень
- 2019 Травень
- 2019 Червень
- 2019 Липень
- 2019 Серпень
- 2019 Вересень
- 2019 Жовтень
- 2019 Листопад
- 2019 Грудень
- 2020 Січень
- 2020 Лютий
- 2020 Березень
- 2020 Квітень
- 2020 Травень
- 2020 Червень
- 2020 Липень
- 2020 Серпень
- 2020 Вересень
- 2020 Жовтень
- 2020 Листопад
- 2020 Грудень
- 2021 Січень
- 2021 Лютий
- 2021 Березень
- 2021 Квітень
- 2021 Травень
- 2021 Червень
- 2021 Липень
- 2021 Серпень
- 2021 Вересень
- 2021 Жовтень
- 2021 Листопад
- 2021 Грудень
- 2022 Січень
- 2022 Лютий
- 2022 Червень
11:53 БОРЩОВИЙ АПОФЕОЗ, АБО ДЕ МОЯ ВЕЛИКА ЛОЖКА?! + Відео | |
Позитивним живодайним підсумком карантину для Шосткинського ВПУ став конкурс на кращий рецепт борщу. Сьогодні журі оцінювало чотири з десяти рецептів, які вийшли у фінал. Свою кулінарну майстерність показували учні нашого училища, як нинішні, так і колишні. Борщ «Бабусин» зварила випускниця 2019 року Юлія ЦІЛИНА. Дівчина була свого часу громадською активісткою, не раз «світилась» у рейтингах рідного училища, а тепер вирішила своєрідним чином іще раз привітати нас родинним рецептом. Учорашня (у буквальному сенсі цього слова!) учениця групи 09-18 Дарина НОВОСЬОЛОВА на прощання з училищем порадувала журі пісним борщем з квасолею. Витримкою Дарини можна дивуватись і пишатись, адже в непростих умовах несподіваного карантину вона вчора успішно «відстрілялась» на державній кваліфікаційній атестації, а сьогодні – спокійнісінько варила ексклюзивний борщ. Натомість першокурсниця (ні, пробачте, від сьогодні – уже ДРУГОкурсниця) ШАПОВАЛ Ганна (група 09-19) тааааких двох карасів засмажила, що любо-дорого було навіть дивитись, не те що куштувати! Навчатись Ганні в нашому училищі ще рік (хоча… А молодші спеціалісти зі спеціальності «Харчові технології»? Та щоб отака дівчина – та не скористалася підходящим шансом?! Обов’язково скористається!). Так от, оперативно виправившись, прогнозуємо наступне: навчатись Ганні в нашому училищі ЩЕ НЕ ОДИН РІК, так що сюрпризів від талановитої дівчини ще буде! І рейтинги будуть неймовірні! Учень групи 04-18 ОХРЕМЕНКО Михайло, продовжувач родинного фанатизму щодо любові до Шосткинського ВПУ, порадував присутніх зеленим борщем зі шпинатом. При чому тут родина, запитаєте ви? А при тому, що старший брат Михайла Олександр навчався протягом 2009-2012 років за професією слюсаря з ремонту автомобілів-електрогазозварника, а двоюрідна сестричка Альона ЖУРБА, яка випустилась 30 червня 2020 року, була однією з найуспішніших учнів нашого закладу. Ціла учнівська династія! Та ще й яка! Варились борщі непоспіхом, у майже цілковитій тиші, в суто індивідуальному порядку (на спомин і співставлення з вареничним фестивалем, де були і команди більші, і фанатів чималенько, і …. Ну, та хто був свідком ТОГО фестивалю, тому нагадувати зайве, а хто не був – то не проґавте наступної нагоди: запрошуємо!). Куштувались – традиційно, за принципом «хочу добавки!». Авторці цих рядків пригадався її дід, який на такі випадки діставав свою дерев’яну ложку, зовсім просту, не розмальовану, не лаковану, потемнілу від часу й кулінарного досвіду, кольору гречаного-гречаного меду… І неквапливо їв гарячий-прегарячий БОРЩ, бо любив він саме такий, щоб ледь не кипів…А в майстерні виробничого навчання Державного професійно-технічного навчального закладу «Шосткинське вище професійне училище» 1 липня 2020 року, приблизно в обідню пору, коли всі рецепти були достойно презентовані, відчулось раптом, ніби за спинами своїх онуків – та поставали незримо їхні бабусі, які варили свої борщі в печі у легких глиняних горщиках або у важких чавунних чугунках, вправно орудуючи кочергами. А тепер спостерігали духовним поглядом: чи варті їхні нащадки зватися українцями, чи зберегли священне вміння варити святу українську страву – БОРЩ? Адже немає тепер по містах ні печі, ні полін тріскучих, а ні кочерги з довгим держаком, відполірованим ніжними й сильними жіночими долонями… Так, час минає, технології летять уперед і вгору, але в молодшого покоління хист до борщу залишається! Заключний раунд борщового фіналу чекає нас 3 липня, у п’ятницю. Сподіваємось на нові старовинні рецепти! Смачного! Готуймо свої Великі Ложки! Тамара АНУФРІЄВА, прес-центр | |
Переглядів: 422 | Додав: ShchNV |