- 2015 Березень
- 2015 Квітень
- 2015 Травень
- 2015 Червень
- 2015 Липень
- 2015 Серпень
- 2015 Вересень
- 2015 Жовтень
- 2015 Листопад
- 2015 Грудень
- 2016 Січень
- 2016 Лютий
- 2016 Березень
- 2016 Квітень
- 2016 Травень
- 2016 Червень
- 2016 Липень
- 2016 Серпень
- 2016 Вересень
- 2016 Жовтень
- 2016 Листопад
- 2016 Грудень
- 2017 Січень
- 2017 Лютий
- 2017 Березень
- 2017 Квітень
- 2017 Травень
- 2017 Червень
- 2017 Липень
- 2017 Серпень
- 2017 Вересень
- 2017 Жовтень
- 2017 Листопад
- 2017 Грудень
- 2018 Січень
- 2018 Лютий
- 2018 Березень
- 2018 Квітень
- 2018 Травень
- 2018 Червень
- 2018 Липень
- 2018 Серпень
- 2018 Вересень
- 2018 Жовтень
- 2018 Листопад
- 2018 Грудень
- 2019 Січень
- 2019 Лютий
- 2019 Березень
- 2019 Квітень
- 2019 Травень
- 2019 Червень
- 2019 Липень
- 2019 Серпень
- 2019 Вересень
- 2019 Жовтень
- 2019 Листопад
- 2019 Грудень
- 2020 Січень
- 2020 Лютий
- 2020 Березень
- 2020 Квітень
- 2020 Травень
- 2020 Червень
- 2020 Липень
- 2020 Серпень
- 2020 Вересень
- 2020 Жовтень
- 2020 Листопад
- 2020 Грудень
- 2021 Січень
- 2021 Лютий
- 2021 Березень
- 2021 Квітень
- 2021 Травень
- 2021 Червень
- 2021 Липень
- 2021 Серпень
- 2021 Вересень
- 2021 Жовтень
- 2021 Листопад
- 2021 Грудень
- 2022 Січень
- 2022 Лютий
- 2022 Червень
16:28 БОРЩОВИЙ АПОФЕОЗ-2, АБО ЖАЛЬ, ЩО НЕ МОЖНА ЇСТИ ВЕЛИКИМИ ЧЕРПАКАМИ… + Відео | ||
- А надворі ж петрівський піст… На великий-превеликий жаль і розпач, конкурс на кращий рецепт борщу добігає свого завершення… Світлана ГОРШЕЧНІКОВА, майстер виробничого навчання І категорії (14 тарифний розряд), варила не багато-не мало, а циганський борщ. Цей рецепт – результат спільних кулінарних «розкопок» з Альоною ЖУРБОЮ, улюбленою та самою іменитою ученицею групи 10-18, що випустилася з училища 30 червня 2020 року. Авторка цих рядків уперше в житті бачила, як подають першу страву в посуді з… хліба! «Роми, не маючи суто власної кухні по причині нескінченних міграцій, творчо адаптували під свої нужди рецепти тих народів, по чиїх територіях мандрували. Щоб не дбати за воду, усі борщові інгредієнти обсмажували, воду в казани додавали в останню мить. І щоб посуду менше мити – їли з хлібних тарілок, - коментувала обраний рецепт Світлана Миколаївна. – Їли циганський борщ разом з «тарілками» і швидко, щоб не розмокло». (І пригадується анекдот: «-Сергій такий ледацюга! Уявляєш: він перед обідом на тарілки целофанові пакети натягує! Це – щоб не мити їх потім!» - «Та він не ледар… Він – ГЕНІЙ!!!»). Ольга САВИНСЬКА (майстриня виробничого навчання 14 тарифного розряду), приготувала не просто борщ з квасолею та фрикадельками, а дала майстер-клас молодим мамам, у котрих дітки через малолітство своє то супу не хочуть, то м’яса не їдять, то за солодким весь час тягнуться… А в майстрині вийшло все й відразу: технологія приготування зробила звичний борщ і більш солодким, і без зайвих кісточок, і з усіма необхідними мікро- й макроелементами. Та ще й подача була такою креативною, що дитина буде їсти звичайний борщ так завзято, наче це – бажаний десерт. Ніна МАРТИНЕНКО… Ні, не так… Ніна МАРТИНЕНКО! Майстриня виробничого навчання І категорії! 14-го тарифного розряду! Першовідкривачка болгарських Золотих Пісків серед наших педагогів! А це - висока європейська кухня, супи, які обов’язково «креми», та й то небагато… І Ніна Мартиненко, явно не будучи циганкою, взяла традиційний наш борщ, з часником та салом, - та й перетворила його на борщ-крем! З болгарського в рецепті був хіба що болгарський перець, жовтий чи то від сорому, чи то від зніяковіння… Але результат – неперевершений! Пам’ятаймо, дорогі друзі, що на вулиці – липень. Канікули. Для учнів. Не для дорослих. А в майстерні – Любов ОСАДЧЕНКО, майстриня виробничого навчання 14 тарифного розряду, і учнівський проєкт «Родинні страви», започаткований у рідній групі № 04-19, і саме – рецепт родини Олі ЗЕЛЕНОЇ «Борщ з копченими реберцями та зеленим яблуком» (ну, при такому соковитому прізвищі обов’язково треба мати й симетричний рецепт!). Яблуко до борщу, з хлібними паличками (чи без них, кому як дієта дозволяє) – то таки креативно, скажу я вам, любі друзі нашого училища та його сайту! …І – рецепт ЧОЛОВІЧОГО борщу. Стоп, гендерні адепти! Ми нікого не принижуємо за статевою ознакою! Микола МИСИК, майстер виробничого навчання ІІ категорії (14 тарифний розряд), мужчина запасливий, і майстер на різні руки (й ноги) сам-власноруч уполював ще взимку дику косулю (чи косулЯ, коротше, жениха лісової косулі, як дозволяють мисливські правила), приберіг добрий шмат дикого м’яса і ось тепер, прямо на подвір’ї училища, в холодочку, на відкритому вогні, під керівництвом свого синочка Назарчика, справдешнього татусевого помічника, варив мисливський борщ. А рецепт Миколі Григоровичу підказав його друг-мисливець. Спочатку передбачалось варити ПЕРЕД училищем, аби з вулиці Воронізької було видно аж із салонів проїжджаючих автомобілів. Але, пам’ятаючи про тригери, передумали. (Тригери, друзі, - це такі могутні, глибинні, непереборні психологічні «бдищ!!!», які штовхають людей, а особливо чоловіків, на неконтрольовані дії. А від тригерів до аварії – якихось 15 сантиметрів). Перемістились у внутрішній дворик. Там, правда, чоловіків теж було немало, але ходили вони все пішки, тому аварій було мало: усього дві ґулі (бо на казан з борщем задивились і занюхались, ото ж і «поцілувалися» лобами. Гуло, як у церковний дзвін, хвилин, мабуть, з 15-ть… Гарно так гуло. Мелодійно.) Та ще – в’язів трохи скручених (штук так з вісім, аж хруснуло. Двоє бідолах при цьому болісно скрикнули, четверо хвалились потім, що остеохондрози самовилікувались, один, правда, щось прокоментувати намагався іноземною мовою, французькою начебто, чи що… І один – просто молодчина делікатний! – утримався. У кращих традиціях толерантності). Під час презентації готових борщів у майстерні стояв такий густий і смачний аромат, що душа прямо тонула в ньому! І цей аромат став свідченням надзвичайно високого професіоналізму наших майстрів! Тепер перед журі остаточно постала надскладна задача – оцінити те, що оцінити в принципі навряд чи можливо, бо кожен рецепт хочеться оцінити по максимуму. Підсумок конкурсу борщів і нагородження учасників відбудеться 9 липня. То ж чекаємо на учасників, а учасники нехай сподіваються на гарні призи! До зустрічі! Тамара АНУФРІЄВА, прес-центр Талановитий Post scriptum до смачних рецептів від Світлани ГОРШЕЧНІКОВОЇ:
| ||
Переглядів: 504 | Додав: ShchNV |