Четвер, 25.04.2024, 20:16
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Головна » 2019 » Грудень » 21 » Безпечне і корисне дозвілля підлітка
10:37
Безпечне і корисне дозвілля підлітка

Вільний час – дозвілля, є частиною часу, яка залишається у людини після виконання певних обов’язкових дій: навчання, роботи, пересування в транспорті, сну, гігієнічних процедур, прийому їжі, тощо.

Важливо своєчасно акцентувати увагу учнів на можливих ризиках для людини певних видів дозвіллєвої діяльності (шкода здоров'ю, ситуації насильства, маніпуляцій, експлуатації, т.д.)

Тому дуже потрібним є завдання сприяти формуванню у підлітків вміння організації змістовного та корисного дозвілля, з ясувати причини, за якими надаються переваги тим чи іншим видам дозвіллєвої діяльності, розглянути коло можливих видів діяльності у сфері дозвілля, функції дозвілля.

У житті сучасної людини явище вільного часу (або дозвілля) вирізняється винятковою складністю. Можна виділити дві основні функції дозвілля: відновлення сил людини, що поглинаються сферою обов’язкових занять, та розвитку людини (духовного, культурного, естетичного, інтелектуального, фізичного).

Функціональність вільного часу визначається його обсягом і змістовним наповненням. Відповідно вільний час може наповнюватись різним, часто суперечливим, змістом.

На тренінговому занятті для учнів гуртожитку Шосткинського ВПУ, яке провела практичний психолог закладу А.Б. Приходько, учні навчалися умовно поділяти діяльність, що входить до сфери дозвілля, на кілька взаємопов’язаних груп, працювали із створеними таблицями, навчалися структурувати свій вільний час.

Пам’ятаймо, що корисне дозвілля – вільний час, який використовується для розвитку здібностей, встановлення гармонії з внутрішнім та навколишнім світом людини!

Практичний психолог  А.Б. Приходько

Переглядів: 534 | Додав: ShchNV