- 2015 Березень
- 2015 Квітень
- 2015 Травень
- 2015 Червень
- 2015 Липень
- 2015 Серпень
- 2015 Вересень
- 2015 Жовтень
- 2015 Листопад
- 2015 Грудень
- 2016 Січень
- 2016 Лютий
- 2016 Березень
- 2016 Квітень
- 2016 Травень
- 2016 Червень
- 2016 Липень
- 2016 Серпень
- 2016 Вересень
- 2016 Жовтень
- 2016 Листопад
- 2016 Грудень
- 2017 Січень
- 2017 Лютий
- 2017 Березень
- 2017 Квітень
- 2017 Травень
- 2017 Червень
- 2017 Липень
- 2017 Серпень
- 2017 Вересень
- 2017 Жовтень
- 2017 Листопад
- 2017 Грудень
- 2018 Січень
- 2018 Лютий
- 2018 Березень
- 2018 Квітень
- 2018 Травень
- 2018 Червень
- 2018 Липень
- 2018 Серпень
- 2018 Вересень
- 2018 Жовтень
- 2018 Листопад
- 2018 Грудень
- 2019 Січень
- 2019 Лютий
- 2019 Березень
- 2019 Квітень
- 2019 Травень
- 2019 Червень
- 2019 Липень
- 2019 Серпень
- 2019 Вересень
- 2019 Жовтень
- 2019 Листопад
- 2019 Грудень
- 2020 Січень
- 2020 Лютий
- 2020 Березень
- 2020 Квітень
- 2020 Травень
- 2020 Червень
- 2020 Липень
- 2020 Серпень
- 2020 Вересень
- 2020 Жовтень
- 2020 Листопад
- 2020 Грудень
- 2021 Січень
- 2021 Лютий
- 2021 Березень
- 2021 Квітень
- 2021 Травень
- 2021 Червень
- 2021 Липень
- 2021 Серпень
- 2021 Вересень
- 2021 Жовтень
- 2021 Листопад
- 2021 Грудень
- 2022 Січень
- 2022 Лютий
- 2022 Червень
14:13 Бездріжджовий хліб - основа справжнього здорового харчування | |
Наприкінці серпня модельний навчально-виробничий центр Шосткинського ВПУ розпочав виробництво бездріжжового хліба без штучних розпушувачів і наповнювачів. З висівками і злаками, з горіхами і насінням, бездріжджовий і без солі, вітамінізований, житній, "біо" і "живий"... Про що це? Звичайно, про хліб. Зараз в магазинах величезний вибір хлібних виробів, на будь-який смак. І якщо вести мову про те, який хліб краще включати в раціон, то медики однозначно рекомендують віддавати перевагу темним різновидам, тобто висівковому або житньому зробленого на заквасці. Саме закваски збагачують організм органічними кислотами, вітамінами, мінеральними речовинами, ферментами, клітковиною, пектиновими речовинами, біостимуляторами. Справа в тому, що дріжджі, які входять до складу дріжджових видів тіста, потрапивши в організм людини, починають активно розмножуватися і заважають розвитку здорової мікрофлори, тим самим мікроорганізми провокують появу проблем з травленням і надмірної ваги. А ось бездріжджовий хліб засвоюється набагато краще і завдяки клітковині активує перистальтику кишечника. Бездріжджовий хліб - корисний і смачний сорт випічки, якому віддає перевагу більшість населення. Користь бездріжджового хліба полягає в тому, що він добре засвоюється організмом, що полегшує процес травлення. Це, в першу чергу, пов'язано з тим, що він більш грубий і щільний. Він не завдає шкоди кишкової мікрофлорі.
Бездріжджовий хліб, зроблений з борошна грубого помелу, являє собою самодостатнє і збалансоване виріб. Завдяки своєму унікальному складу, воно сприяє зниженню зайвої ваги, а також нормалізації роботи травного тракту і всього організму в цілому.
За умови дбайливого зберігання, хліб придатний до вживання протягом 7-10 днів, не втрачаючи своїх корисних якостей і властивостей. Після 2-3 днів зберігання, хліб особливо хороший для приготування грінок і тостів. Підсохлий хліб можна розігріти в духовці або на сковороді і він знову стане м'яким і ароматним. | |
Переглядів: 717 | Додав: ShchNV |