Четвер, 25.04.2024, 23:17
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Головна » 2019 » Грудень » 6 » Алкоголь: небезпечні наслідки вживання
10:58
Алкоголь: небезпечні наслідки вживання

ІНФОРМ-ДАЙДЖЕСТ

4 грудня у бібліотеці ДПТНЗ "Шосткинське ВПУ" відбувся профілактичний захід, спрямований на формування тверезого способу життя серед молоді. Інформ-дайджест підготовлено до Всеукраїнського тижня права, бо відомо, що 50% всіх злочинів та правопорушень пов'язано з вживанням алкоголю. І це не дивно, бо у стані сп'яніння людина втрачає контроль над своїми вчинками та словами, спотворено сприймає дійсність. Антиалкогольна тематика була обрана також тому, що попереду на нас чекають новорічні свята, які, за традицією, без вживання міцних напоїв не обходяться.

Боротьба з алкоголізмом - це найбільша соціальна і медична проблема для багатьох країн, у тому числі і для України. Алкоголь руйнує тіло, психіку, душу, відбирає життя. Щороку в Україні від алкоголю вмирає 12 тисяч людей. Але дуже багато смертей пов'язано з алкоголем непрямо. І загальний рахунок убитих оковитою сягає кілька десятків тисяч. З повідомленням про те, що відбувається в організмі людини в результаті прийому алкоголю виступив Скворцов Кирило (гр.07-18). Що саме може статися з людиною у результаті алкогольного сп’яніння розповіли Петренко Євген (гр.06-18) та Топчеєв Юрій (гр.02-19).

Бібліотекар Жадан Тетяна Володимирівна надала інформацію учням про таке явище в українській історії, як боротьба простого народу за свою тверезість. Події відбувались на початку минулого століття на території Галичини. Боротьбу за тверезість вело товариство “Відродження”, на чолі якого стояли священики та вчителі. Цілі села, одне за одним, відмовлялися пити. Взагалі, в народі пияцтво ніколи не вважалося доблестю, доказом цього є українські народні приказки, які всім присутнім дуже сподобалися.

У нашій історії була ще одна спроба боротьби з пияцтвом за утвердження тверезого способу життя. Це був час "перебудови" в Радянському Союзі. Як це відбувалося, до яких результатів привела антиалкогольна кампанія та чим все закінчилося, - про це також йшла мова на заході. Наводилися статистичні дані щодо пияцтва в Україні та про кількість виробництва алкоголю на душу населення на рік. Цифри дуже невтішні. Тобто, наше суспільство деградує.

На алкоголі зав’язані великі гроші, тому сухий закон Україні не загрожує. Що ж робити? Тільки ми самі можемо виправити ситуацію. Як це зробити, як правильно поводитися, якщо пропонують випити порадила молоді вихователь гуртожитку Свистунова Оксана Сергіївна. Всі інформаційні матеріали, що були використані під час проведення інформ-дайджесту, можна переглянути на виставці "Від пиття - нема пуття".

Дорогі друзі, бережіть себе, завжди робіть вибір на користь здоров’ю!

Пам'ятайте українську народну мудрість:
 
"Живи, не напивайся - біди остерігайся!".

Переглядів: 376 | Додав: ShchNV