Четвер, 25.04.2024, 23:47
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Головна » 2020 » Січень » 31 » 2 ЛЮТОГО – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДНО-БОЛОТНИХ УГІДЬ
16:35
2 ЛЮТОГО – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДНО-БОЛОТНИХ УГІДЬ

Кожного року до Дня водно-болотних угідь (World Wetlands Day) проводяться екологічні заходи. Вони покликані звернути увагу громадськості і Урядів різних країн світу на цінність водно-болотних угідь для підтримки стійкого розвитку нашої планети.

Конвенція про водно-болотні угіддя, які мають міжнародне значення в першу чергу в якості середовища проживання водоплавних птахів, була підписана 2 лютого 1971 р. в місті Рамсаре (Іран), і з тих часів носить назву Рамсарської конвенції.

Мета її  зберегти водно-болотні угіддя як середовища для водоплавних птахів та збереження і раціонального використання цих угідь шляхом місцевих, регіональних і національних дій та міжнародної співпраці, які будуть складовою збалансованого розвитку світу.

Учні ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ» під час « круглого столу» розкрили корисні властивості водно-болотних угідь. Довели, що водно-болотні угіддя відіграють значну роль у зменшенні впливу таких екстремальних погодних явищ як повені та посухи. Розглянули основні аргументи важливості водно-болотних угідь для забезпечення нашого майбутнього які декларує Рамсарська конвенція, а саме:

  • водно-болотні угіддя важливі для забезпечення людства прісною водою, очищення та фільтрації поверхневих вод, поповнення водоносних горизонтів;
  • ці угіддя годують людство — їх використовують для рибальства і сільського господарства протягом тисячоліть;
  • вони забезпечують людей відновлюваними природними ресурсами для природних промислів, будівництва та опалення;
  • мають значні бальнеологічні ресурси та використовуються з рекреаційними цілями; зберігають біорізноманіття та екологічну рівновагу;
  • пом’якшують вплив штормів і повеней та захищають берегову лінію від руйнування;
  • депонують вуглець, продукують кисень і допомагають у боротьбі зі змінами клімату;
  • діють як природні водосховища, акумулюючи і зберігаючи дощові та талі води, вони запобігають повеням.

По завершенню «круглого столу» учні дійшли висновку, що реалізація на практиці пріоритетів щодо поліпшення збереження водно-болотних угідь можлива лише за умови об’єднання зусиль усіх державних та недержавних установ та організацій, всього населення країни.

Викладач біології і екології Зубова О.П.

Переглядів: 332 | Додав: ShchNV