Четвер, 09.05.2024, 11:05
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Головна » 2021 » Березень » 10 » ЗВІТ ТИЖНЯ ПРОФЕСІЇ «МУЛЯР»
10:30
ЗВІТ ТИЖНЯ ПРОФЕСІЇ «МУЛЯР»

Згідно плану роботи циклової комісії викладачів професійно-теоретичної підготовки та майстрів виробничого навчання груп електротехнічного напрямку з 01.03.2021 по 05.03.2021 року в ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» було проведено тиждень професії «Муляр», який проходив під гаслом: «Моя професія: з минулого - в майбутнє».

Сьогодні будівництво не стоїть на місці, постійно прогресує, а тому і всі заплановані заходи націлені на підвищення інтересу до будівельних професій, перспективи їх розвитку, мотивації навчання даній справі, розвиток професійних вмінь та здібностей здобувачів освіти та закріплення їхньої зацікавленості до обраної професії, демонстрації вже набутих професійних вмінь та  навичок.

Розпочався тиждень оформленням стіннівок за тематикою «Моя професія – професія майбутнього». Учні здійснили добірку історичних архітектурних рішень стилю «Модерн» в Україні, висвітлили особисті погляди на будівельну галузь майбутнього.

Продовжився тиждень в бібліотеці училища, де була організована бібліотекарем Жадан Тетяною Володимирівною виставка навчальної літератури професійного спрямування з даної професії. Де учні мали змогу поглибити свої знання з професійної підготовки та розвитку творчої ініціативи, а педагоги сприяли формуванню позитивного іміджу будівельних професій у здобувачів освіти.

Наступний день зібрав всіх бажаючих за круглим столом, де здобувачі освіти поговорили про сучасні технології будівництва та майбутнє у будівничій сфері. Уході обговорення, викладачем спеціальних дисциплін Рибкіною Ганною Сергіївною було запропоновано поринути у віртуальну подорож та подивитися на вражаючі споруди України, створені руками будівельника, що надихнуть вирушити у подорож Україною.

Завітавши на сторінку блогу викладача спеціальних дисциплін Рибкіної Ганни Сергіївни, всі поринули в історію професії "Муляр". Визначити  найерудованішого знавця будівельної справи, викладачу допомогла цікава будівельна вікторина "Знавець у будівництві", у якій взяли участь здобувачі освіти групи 03-17 та всі бажаючі.

Здобувачі освіти разом з викладачем вирушили у подорож стежками Садового мікрорайону, де здійснили захоплююче та пізнавальне екскурс-розслідування сучасних будівель та споруд, які наочно демонстрували приклади сучасного декоративного мурування.

І нарешті, родзинкою пізнавальних мандрів, став практичний тур представленим майстром виробничого навчання Литвяковою Ніною Петрівною, яка довела, що професія не стоїть на місці і сьогодні дивує своїми новими технологіями! Майстер виробничого навчання змотивувала учнів інтерактивним уроком-грою поринути в реалії життя, в якому були розподілені ролі між учасниками. Здобувачі освіти повинні були відчути себе кваліфікованими спеціалістами своєї справи і вирішувати поставлені задачі з розрахунку матеріалів, обчислення об’єму конструкцій та вирішення проблемних ситуацій на будівельному майданчику з охорони праці, які були запропоновані замовником та інспектором. Це був надзвичайно цікавий, навіть у деякій мірі фантастичний сюжет рольової гри, де між створеними ланками учасників був присутній командний дух та єднання за для досягнення спільної мети.

На уроці відчувалась взаємодія теоретичної частини (виконання завдань тематичного кейсу «Декоративне мурування») з практичною частиною мурування конструкцій за даною темою.

Завдяки взаємодії учасників конкурсу, підтримці один одного, мета та поставлені задачі були реалізовані.

З творчими завданнями найкраще впорались Клижко Ілля, Волощук Денис та Кузьмін Олександр, цих здобувачів освіти з упевненістю можна назвати найерудованішими знавцями будівельної справи. Переможці були нагороджені почесними грамотами та солодкими подарунками.

Не залишились без уваги та без приємних сюрпризів такі учасники, як: Журавель Данило, Біжуков Дмитро та Ковбаса Дарина.

Вітаємо всіх з перемогою!

Тиждень видався змістовним та цікавим. Всі учасники показали себе хорошими знавцями будівельної справи. Тому, впевнено можемо сказати, що вибір професії зроблено ПРАВИЛЬНО! Бажаємо всім вам, творчих успіхів та професійного злету! На все добре!

Переглядів: 287 | Додав: ShchNV