Субота, 27.04.2024, 06:27
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Головна » 2015 » Червень » 11 » “В БЕЗСМЕРТЯ… КРОК ЗА КРОКОМ”
14:53
“В БЕЗСМЕРТЯ… КРОК ЗА КРОКОМ”

Презентація поетичної збірки загиблого випускника Шосткинського ВПУ - 
героя-десантника Василя Кондратенка

"В безсмертя... Крок за кроком" - cаме так називається збірка віршів Василя Кондратенка, випускника ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне  училище, мужнього воїна, життя якого обірвалося в неоголошеній війні на Донеччині 17 серпня 2014 року.

Вірші Василя невигадливі, душевні та щирі, таким був і сам автор. Скромним, простим, працьовитим пам'ятають його друзі та вчителі, спогади яких увійшли до збірки. Всім, хто знав Василя, запам'яталась його посмішка - "сяюча", "весела", "добра".

Поетична збірка з'явилася на світ завдяки зусиллям колективів  Центральної міської бібліотеки,  школи №7, міського музею і Шосткинського вищого професійного училища за ініціативи міської влади.

Презентація її відбулася 10 червня в Центрі естетичного виховання. В залі зібралось багато молоді, школярів, були військовослужбовці та учасники АТО. Відвідали захід і учні  Шосткинського ВПУ – група 05-14 разом з майстром Лазарищак М.Я.

Зі спогадами про сина виступила мама Василя Кондратенка - Світлана Василівна. Добрими, теплими словами згадували загиблого героя перша вчителька Самоєд В.І. та класний керівник  училища, де навчався Василь, Зубова О.П. У залі була також присутня і майстер виробничого навчання Кнуренко Н.І., яка не наважилася вийти на сцену, бо знала, що не зможе говорити через сльози. Навіть після закінчення училища Василь часто приходив до свого майстра, телефонував, вітав зі святами, познайомив зі своєю майбутньою дружиною...

Звучали вірші Василя Кондратенка. А потім до присутніх звернулися міський голова Нога М.П. та військовий комісар підполковник Риков Р.М. Далі відбулася церемонія вручення посвідчень учасникам  бойових дій шосткинцям, які брали участь у АТО. Зал вітав своїх героїв стоячи, аплодували кожному з них.

Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять загиблих  воїнів під час бойових дій.

Герої не вмирають. Пам'ятаємо...
В житті є пам'ять, що ніколи не вмирає,
Із забуття нетлінне повертає.
Є людський біль, і честь, і слава -
Їх забувать не маєм права.

В. Кондратенко

Найближчим часом збірочка віршів Василя Кондратенка надійде до всіх навчальних закладів та бібліотек міста.

Шосткинське вище професійне училище пишається своїм випускником – героєм Кондратенком Василем. Світла йому пам'ять.

Переглядів: 701 | Додав: ShchNV