Середа, 24.04.2024, 18:13
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Головна » 2016 » Жовтень » 25 » Тренінг «ЧистоFUN» для учнів м. Шостка
13:07
Тренінг «ЧистоFUN» для учнів м. Шостка

20–21 жовтня 2016 року в м. Шостка пройшло навчання по основам екологічного споживання для учнів міста, лідерів учнівського самоврядування. У навчанні взяли участь біля 60 учнів навчальних закладів Шостки.

Організаторами проекту виступила громадська організація «Let’s do it, Ukraine!» за підтримки генерального партнера – компанії «Фармак» та Шосткинської міської ради.

«Ми намагалися, щоб програма тренінгу «ЧистоFUN» для учнів була не тільки інформативна, а ще й цікава. Завдяки таким проектам учнівська молодь усвідомлює свою участь в турботі про довкілля, відбувається формування персональної відповідальності за  свою діяльність та її наслідки.  Екологічність починається з тебе!» - сказала президент громадської організації Юлія Мархель.

Після урочистого відкриття і прес- брифінгу була цікава презентація проекту, лекційні повідомлення тренерів та тест відповідального споживача, асоціативні ігри, панельна дискусія, робота в групах та створення учнями планів  проекту «Культура правильного поводження з відходами, роздільний збір» з його обговоренням та презентаціями; обговорювались питання соціальної взаємодії, структура екологічних акцій, етапи їх успішної реалізації.  Від вищого професійного училища було делеговано учнів 1 курсу Дівіченко Олександра, Сушицьку Анастасію, Заіка Валерію, П`єцух Аліну та Шедько Андрія, які з цікавістю пройшли дводенне навчання. Всі учасники тренінгу отримали сертифікати.

Учні також отримали буклети з актуальною інформацією, прикладами і порадами: «Три кроки назустріч чистій планеті», «8 порад відповідального споживача», «Як зменшити використання води в рази – 10 практичних рекомендацій», «Щоб вдома було тепло, а гаманець не страждав» тощо.

Партнери екологічних тренінгів сподіваються, що  отриманий досвід та теоретичні знання допоможуть навчитися використовувати енергозбереження та правильно розділяти відходи, що зробить у майбутньому Шостки одним з екологічних міст України.

До проведення тренінгів було залучено спеціалістів з усієї України. За словами організаторів, цей проект став першим кроком для Шостки на шляху до чистого, екологічного майбутнього рідного міста.

Але все залежить від кожного з нас. Екологічно відповідальна поведінка людини – у дбайливому ставленні до оточуючого середовища, економії енергоносіїв, активній громадянській позиції.  В бажанні змінювати світ на краще: щодня !

 

«Якби кожна людина на клаптику землі своєї зробила би все,
що вона може, - якою прекрасною була би Земля наша!»

Практичний психолог  А.Б. Приходько

 

Переглядів: 599 | Додав: ShchNV