Четвер, 25.04.2024, 12:59
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Головна » 2016 » Травень » 23 » ЩАСЛИВА РОДИНА — УСПІШНА УКРАЇНА
15:24
ЩАСЛИВА РОДИНА — УСПІШНА УКРАЇНА

Місяць травень багатий на свята. Але серед традиційних та звичних для нас свят з’явилися нові, які ще тільки входять в наше життя. Так, у другу неділю травня відповідно до Указу Президента України, починаючи з 1999 року, в Україні відзначають День матері. А 15 травня в Україні та світі відзначають Міжнародний день сім’ї, який встановлено Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році. Свято покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї. Ці свята близькі між собою, як за датою, так і за змістом, бо щасливі діти ростуть тільки в дружній родині й під опікою щасливої матері.

Тема сім’ї, стосунків в сім’ї, її традицій особливо важлива для молоді. Наші учні найближчим часом створять власні сім’ї, стануть батьками, і саме від них залежить, чи будуть їхні сім’ї щасливими, чи будуть в їхньому домі панувати любов та злагода. Тому молоді люди, які мешкають у гуртожитку, були запрошені до бібліотеки училища на виховний захід, який відбувся 18 травня. Народити дитину і стати батьками - не одне і те ж, - така теза пронизувала весь захід. Також дуже важливими є любов і турбота про власних батьків, які від нашого народження і до кінця свого життя бережуть нас, навчають усього, моляться за нас, чекають на нас.

З доповідями виступили Самсоненко Наталія (гр.06-15), Сущенко Едуард (гр.04-13), Кручкова Ганна (гр.02-13). Поезію "Молодій матері" Івана Савича талановито продекламувала Генюк Анастасія (гр.06-15), а поезію "Приїжджайте частіше додому" Миколи Луківа - Воробйова Оксана (гр.06-15). Бібліотекар училища Тетяна Володимирівна представила репродукції картин українських живописців, які оспівують щастя й красу материнства та несуть в собі філософський зміст, а також звернула увагу присутніх на збірку поезій "Сива ластівка" Бориса Олійника, яка повністю присвячена матері.

Дуже цікаву програму підготували вихователі гуртожитку. Осипова Ірина Ігорівна розповіла про родинні традиції, обереги, реліквії. Вона продемонструвала присутнім справжній весільний рушник, родинні ікони та вишиванку, яку виконала бісером шосткинська майстриня Валентина Позняк. Пенська Алла Вікторівна запропонувала учням перевірити їх знання та кмітливість у вікторині "Моя сім’я". Атмосферу заходу створювали чудові пісні: "Мам" (Кузьма), "Не плач, тато" (Іван Ганзера); "Мої батьки" (Олег Винник); "Пісня про рушник" (Роман Сасанчин); "Родина" (Назарій Яремчук). Захід подарував гарний піднесений настрій, збагатив духовно та всім дуже сподобався.

Шановні друзі,

Миру і щастя дому вашому,
Сім’ям вашим, роду вашому.
Миру і щастя землі, по якій ви ходите.
Хай же будуть ваші руки сильними,
А душі — зрячими.

Хай щастя і злагода будуть у вас,
У кожній сім’ї і родині,
Родина свята — найдорожча для нас,
Без неї нема України.

Переглядів: 777 | Додав: ShchNV