П`ятниця, 26.04.2024, 22:17
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Головна » 2018 » Грудень » 14 » Правові гарантії щодо працевлаштування молоді
14:34
Правові гарантії щодо працевлаштування молоді

У рамках Всеукраїнського тижня права 13 грудня в бібліотеці ДПТНЗ "Шосткинське ВПУ" відбувся  інформ - дайджест на актуальну для учнівської молоді тему - працевлаштування. "Кожна людина має право на працю, на вільний вибір роботи, на справедливі і сприятливі умови праці та захист від безробіття", - йдеться у статті 23 "Загальної Декларації прав людини", з моменту проголошення якої Генеральною Асамблеєю ООН минуло рівно 70 років (1948р.).

На заході учні разом з бібліотекарем Жадан Тетяною Володимирівною розглянули такі питання: з якого віку допускається прийняття на роботу; що слід розуміти під трудовим договором; на який строк може укладатися трудовий договір; що слід розуміти під контрактом; що таке сезонні та тимчасові роботи; як законодавство регулює питання випробування при прийнятті на роботу; що таке робочий час і які його види; що вважається нічним робочим часом та інші.

Молоді люди отримали інформацію про сучасний стан справ на ринку праці України: рівень зайнятості та безробіття; максимальний та мінімальний розмір допомоги по безробіттю; де шукати роботу; регіони з найбільшою та найменшою пропозицією вакансій; кого шукають роботодавці; сфери з найвищою та найнижчою конкуренцією; професії, яких гостро потребує Україна; розміри заробітних плат та скільки реально заробляють українці.

У другій частині  спільного заходу практичний психолог Анжела Борисівна Приходько  ознайомила учнів з механізмом пошуку роботи як передумовою успішного професійного майбутнього. В ході аналізу джерел пошуку роботи учні визначали ступінь ефективності сучасних джерел; ознаки можливої прихованої небезпеки, передумови безпечного працевлаштування тощо.

В реаліях сьогодення важливого значення для учнівської молоді набуває особиста правова поведінка, правосвідомість і відповідальність, для чого молодій людині потрібно своєчасно засвоювати всі необхідні особистісні, професійні та організаційні компетенції. Побудова успішної професійної перспективи потребує розумної активності та обізнаності з вищевказаних питань.

Переглядів: 442 | Додав: ShchNV