- 2015 Березень
- 2015 Квітень
- 2015 Травень
- 2015 Червень
- 2015 Липень
- 2015 Серпень
- 2015 Вересень
- 2015 Жовтень
- 2015 Листопад
- 2015 Грудень
- 2016 Січень
- 2016 Лютий
- 2016 Березень
- 2016 Квітень
- 2016 Травень
- 2016 Червень
- 2016 Липень
- 2016 Серпень
- 2016 Вересень
- 2016 Жовтень
- 2016 Листопад
- 2016 Грудень
- 2017 Січень
- 2017 Лютий
- 2017 Березень
- 2017 Квітень
- 2017 Травень
- 2017 Червень
- 2017 Липень
- 2017 Серпень
- 2017 Вересень
- 2017 Жовтень
- 2017 Листопад
- 2017 Грудень
- 2018 Січень
- 2018 Лютий
- 2018 Березень
- 2018 Квітень
- 2018 Травень
- 2018 Червень
- 2018 Липень
- 2018 Серпень
- 2018 Вересень
- 2018 Жовтень
- 2018 Листопад
- 2018 Грудень
- 2019 Січень
- 2019 Лютий
- 2019 Березень
- 2019 Квітень
- 2019 Травень
- 2019 Червень
- 2019 Липень
- 2019 Серпень
- 2019 Вересень
- 2019 Жовтень
- 2019 Листопад
- 2019 Грудень
- 2020 Січень
- 2020 Лютий
- 2020 Березень
- 2020 Квітень
- 2020 Травень
- 2020 Червень
- 2020 Липень
- 2020 Серпень
- 2020 Вересень
- 2020 Жовтень
- 2020 Листопад
- 2020 Грудень
- 2021 Січень
- 2021 Лютий
- 2021 Березень
- 2021 Квітень
- 2021 Травень
- 2021 Червень
- 2021 Липень
- 2021 Серпень
- 2021 Вересень
- 2021 Жовтень
- 2021 Листопад
- 2021 Грудень
- 2022 Січень
- 2022 Лютий
- 2022 Червень
12:09 ПАЛІТРА СМАКУ ВІД «ФАНАТІВ ВАРЕНИКІВ»-2 + Відео | |
А напередодні Святого Миколая, 18 грудня, у майстерні кухарів Шосткинського ВПУ чаклувала над варениками друга «зміна» найчисельнішої категорії нашого конкурсу – фанатів. Команди були цікавими, несподіваними, про які не скоро забудеш. Другий бойовий ешелон фанатів складався з восьми команд, а саме: «Карась і Одарка» з Шосткинської гімназії, «Журавка» з Івота, «Відрада» (Громадська організація «Жіночий клуб «Відрада»), «Яворина» (Шосткинський районний будинок культури смт Вороніж), «Панянки з «Жайвора» (Народний хоровий колектив «Жайвір»), «Крутий заміс» (Шосткинська міська філія Сумського обласного центру зайнятості), «Веселі кухарі» (Шосткинський дошкільний навчальний заклад № 11), та "Minerol-Organik-вареник" від компанії «MINEROL& ORGANIK CLUB». Не обтяжені професійними стандартами, фанати дали волю своїм вареничним фантазіям. Вареники ліпилися дуже моторно, було враження, що нічого такого заковиристого не чекається. Атмосфера у майстерні панувала найблаженніша! «Панянки з «Жайвора» десь на п’ятнадцятому варенику так задушевно заспівали ніжну українську пісню, що до автора цих рядків - до самого нутра! – дійшло сакральне значення вислову, почутого колись давно-давно, років з 25 тому назад: «спав би й їв би». Ну, в даному випадку не спав би, а притулився до теплого плеча гарної молодиці та тільки рота роззявляв, а вона тобі чергового вареника туди… і сметанки навздогін…. Захищати наліплене та наварене пішли до училищної їдальні, бо дегустаційна зала – точно! – не помістила б усіх фанатів, бо, крім власне учасників, на заключну частину туру прийшли групи підтримки з числа друзів, родичів, колег, соратників, кумів-тещ-побратимів… Для них у їдальні училища (поки команди вареники ліпили у майстерні) наші знамениті майстри виробничого навання показували майстер-класи, які прославили наш Шосткинське вище професійне училище як на обласному, так і на всеукраїнському рівні. Виготовлення картини з солоного тіста показувала майстер виробничого навчання ІІ категорії Світлана Миколаївна Горшечнікова. Модульно-виробнича бригада під орудою креативного майстра в/н Осадченко Любові Олександрівни частувала вболівальників бездріжджовим хлібом та кондитерськими виробами, приготовленими за екологічно чистими технологіями. А фігурному складанню серветок навчала гостей учениця групи 06-18 (І курс) Галай Настя, вихованка майстринь Данильченко Надії Анатоліївни та Дяченко Олени Яківни. Презентовані вареники були найрізноманітнішими – від прадавньо-традиційних, з сиром-картоплею, маком-ягодами, до несподівано «продвинутих», виготовлених з використанням тільки екологічно чистих, не зіпсованих цивілізацією продуктів. Наприклад, як вам, любі читачі, борошно з дикої пшениці? Презентація готових страв пройшла з розмахом! І взаємовиручкою. Почали скромно, зате смачно. А завершили багатющим столом з піснями. Як ви здогадалися, друзі, це Народний хор «Жайвір» задав жару і поставив жирну, красиво сервіровану «крапку», на якій красувалися, крім обов’язкових вареників, і сало, і кров’янка, і картопля, і грибочки… Як кажуть, як ліпити вареники – то вже ліпити! З усіх турів залишився найсолідніший – професіонали. «Ваговики». Чекаємо з нетерпінням! Т. Ануфрієва, прес-центр
| |
Переглядів: 957 | Додав: ShchNV |