Понеділок, 29.04.2024, 23:51
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Головна » 2020 » Червень » 4 » НОВИЙ ПОГЛЯД НА ПРОФОРІЄНТАЦІЙНУ РОБОТУ
14:39
НОВИЙ ПОГЛЯД НА ПРОФОРІЄНТАЦІЙНУ РОБОТУ

Стрімкі та бурхливі зміни в суспільстві, міжнародних відносинах, економіці, наукових та інформаційних технологіях неминуче окреслюють нові виклики та вимоги до професійної підготовки фахівців, професійна орієнтація та кар’єрне консультування набувають все більшої актуальності та значення.

3 червня 2020 року, за ініціативою НМЦ ПТО у Донецькій області відбувся Всеукраїнський вебінар, присвячений проблемам та сучасним тенденціям професійної орієнтації молоді нашої держави «Новий погляд на профорієнтаційну роботу: сучасні тенденції та виклики сьогодення».

Методичний захід був проведений як онлайн Фестиваль творчих ідей і знахідок. Педагогічні працівники ЗП(ПТ)О Донецької, Чернігівської, Одеської та Сумської областей поділилися своїм досвідом створення позитивного іміджу закладів освіти та досвідом впровадження сучасних інноваційних методів професійної агітації молоді.

Приємно зазначити, що  саме наш навчальний заклад було запрошено поділитися досвідом від Сумської області.  Всього до онлайн фестивалю долучилося близько 200 учасників.

Вибір напрямку професійної самореалізації є одним з найскладніших та найвідповідальніших виборів, що постають перед людиною протягом її життя. Зважаючи на все це перед сучасними старшокласниками постає важливе питання самовизначення. І вирішити його самотужки досить складно. Саме тому педагогічні працівники ЗП(ПТ)О надають учням шкіл кваліфіковану допомогу. Як це відбувається? Чи вдається ефективно застосовувати сучасні методи та технології. З якими проблемами стикаються профорієнтатори та як їх вирішують? На ці питання давали відповіді:

  • Катерина Межецька, методист Маріупольського вищого металургійного професійного училища;
  • Олена Рибак, методист ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області»;
  • Тетяна Дехтяр, методист Торецького професійного ліцею;
  • Юлія Антосюк, заступника директора з НВхР ДНЗ "Одеський професійний ліцей сфери послуг Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського";
  • Елла Заяць, керівник гуртка Великоновосілківського професійного ліцею;
  • Наталія Скомороха, заступник директора з навчально-виховної роботи ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище»;
  • Антоніна Єрмакова, викладач Маріупольського професійного ліцею автотранспорту.

Активну участь в роботі вебінару взяли представники регіональних навчально-методичних служб професійної освіти:

  • Едуард Гончаров, директор НМЦ ПТО у Донецькій області;
  • Ніна Бєлова, в. о. заступника директора НМЦ ПТО у Донецькій області;
  • Віктор Гріненко, директор НМЦ ПТО у Чернігівській області;
  • Вячеслав Маховка, методист НМЦ ПТО у Чернігівській області;
  • Наталья Самойленко, директор НМЦ ПТО у Сумській області.

Онлайн Фестиваль творчих ідей і знахідок пройшов у дружній і творчій атмосфері. Учасники поділились один з одним не тільки знаннями, практичними напрацюваннями і професійним досвідом, а і позитивним настроєм.

Переглядів: 275 | Додав: ShchNV