Четвер, 25.04.2024, 02:58
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Головна » 2016 » Квітень » 26 » "І мертвим, і живим, і ненародженим..."
14:18
"І мертвим, і живим, і ненародженим..."

26 квітня 2016 року Україна і весь світ відзначають 30-ту річницю трагедії на Чорнобильській АЕС. З  нагоди цієї події в приміщенні бібліотеки Державного професійно-технічного навчального закладу «Шосткинське вище професійне училище» відбувся захід-реквієм під красномовною назвою  «І мертвим, і живим, і ненародженим…»

У заході взяли  участь учнівська молодь закладу і запрошені гості, безпосередні учасники тих подій,  ліквідатори катастрофи: капітан Національної гвардії в запасі Ярошенко Михайло Григорович і капітан Національної гвардії в запасі Щербак Олександр Валентинович.

Під час зустрічі було переглянуто, жахливі за своєю реалістичністю, хроніки тих часів, лунали пронизливі вірші та слова щирої вдячності справжнім героям, які не шкодуючи життя і здоров’я, рятували рідну землю від атомної чуми.

Учні  довго не відпускали ліквідаторів-героїв, намагаючись дізнатися все нові і нові подробиці трагічних подій 30-ти річної давності, а ті в свою чергу запросили учнів та їх викладачів на міський мітинг  по відкриттю Меморіалу  "Пам'ятник  Жертвам Чорнобильської катастрофи».

«Ми зібралися тут, щоб вшанувати загиблих героїв під час ліквідації наслідків аварії, віддати данину поваги і захоплення тим, хто встав  на захист людей. Ми з вами побачили, що мирний атом, вирвавшись з-під контролю людини, стає страшною загрозою не тільки окремого регіону, а й усього світу. 30-ті роковини Чорнобильської катастрофи мають стати для українського суспільства, не приводом для певних ритуальних дійств , а насамперед тією критичною точкою, на яку рівняються і за якою звіряють громадську зрілість і відповідальність перед тими, хто пішов від нас,  хто з нами,  і хто прийде після нас. Ми низько схиляємо голови перед учасниками ліквідації Чорнобильської АЄС і з особливим почуттям їх вшановуємо. Велика Вам подяка і низький доземний Вам уклін. Нехай будуть вдячні та уважні люди до Вас щодня, щохвилини, завжди.» - цими словами завершила зустріч організатор заходу-реквієму, викладач історії Геращенко Оксана Володимирівна.

Після зустрічі гості-ліквідатори і лідери учнівського самоврядування Шосткинського ВПУ  прийняли рішення про запровадження проекту «Дзвони Чорнобиля».

Переглядів: 640 | Додав: ShchNV