Субота, 20.04.2024, 01:59
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Головна » 2018 » Серпень » 29 » Бездріжджовий хліб - основа справжнього здорового харчування
14:13
Бездріжджовий хліб - основа справжнього здорового харчування

Наприкінці серпня модельний навчально-виробничий центр Шосткинського ВПУ розпочав виробництво бездріжжового хліба без штучних розпушувачів і наповнювачів.

З висівками і злаками, з горіхами і насінням, бездріжджовий і без солі, вітамінізований, житній, "біо" і "живий"... Про що це? Звичайно, про хліб.

Зараз в магазинах величезний вибір хлібних виробів, на будь-який смак. І якщо вести мову про те, який хліб краще включати в раціон, то медики однозначно рекомендують віддавати перевагу темним різновидам, тобто висівковому або житньому зробленого на заквасці. Саме закваски збагачують організм органічними кислотами, вітамінами, мінеральними речовинами, ферментами, клітковиною, пектиновими речовинами, біостимуляторами.

Справа в тому, що дріжджі, які входять до складу дріжджових видів тіста, потрапивши в організм людини, починають активно розмножуватися і заважають розвитку здорової мікрофлори, тим самим мікроорганізми провокують появу проблем з травленням і надмірної ваги. А ось бездріжджовий хліб засвоюється набагато краще і завдяки клітковині активує перистальтику кишечника.

Бездріжджовий хліб - корисний і смачний сорт випічки, якому віддає перевагу більшість населення.

Користь бездріжджового хліба полягає в тому, що він добре засвоюється організмом, що полегшує процес травлення. Це, в першу чергу, пов'язано з тим, що він більш грубий і щільний. Він не завдає шкоди кишкової мікрофлорі.

  • У хлібі, приготованим бездріжджовий способом, міститься неймовірна кількість мінералів і вітамінів.

Бездріжджовий хліб, зроблений з борошна грубого помелу, являє собою самодостатнє і збалансоване виріб. Завдяки своєму унікальному складу, воно сприяє зниженню зайвої ваги, а також нормалізації роботи травного тракту і всього організму в цілому.

  • Мікробіологи стверджують, що регулярне вживання бездріжджового хліба домашнього приготування помітно зміцнює імунну систему, а також сприяє утворенню здорових клітин, запобігаючи утворенню різних пухлин.
  • Хліб, приготовлений без використання дріжджів, зберігається досить довгий час, не втрачаючи своїх смакових якостей і корисних властивостей.

За умови дбайливого зберігання, хліб придатний до вживання протягом 7-10 днів, не втрачаючи своїх корисних якостей і властивостей. Після 2-3 днів зберігання, хліб особливо хороший для приготування грінок і тостів. Підсохлий хліб можна розігріти в духовці або на сковороді і він знову стане м'яким і ароматним.

Переглядів: 661 | Додав: ShchNV