Вівторок, 16.04.2024, 16:32
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Головна » 2018 » Грудень » 13 » 16 днів проти насильства
09:46
16 днів проти насильства

З 26 листопада по 10 грудня  в  “Шосткинському ВПУ” проходила акція “16 днів проти насильства”, в ході якої практичний психолог  А.Б.Приходько провела ряд заходів з актуальної тематики. Під час занять по торгівлі людьми підлітки знайомились з особливостями проявів торгівлі людьми в Україні, визначали причини цього явища, шляхи попадання в небезпечну ситуацію,сучасні тенденції, тощо.

Завданням тренінгового заняття “Безпека і небезпека” (за програмою “Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція.”) було формування  вміння розрізняти безпеку//небезпеку, сприяння формуванню в учнів навичок безпечної  поведінки в складних життєвих ситуаціях. Увага учнів була зосереджена на тому, що коли людина володіє ситуацією щодо ризиків, вона може їх оцінити, впливати на свої дії і поведінку, що означає контролювати ризик.

Важливо зазначити, що в житті трапляються ситуації, коли людина залежить від інших людей і не має можливості контролювати своє життя, впливати на небезпечну ситуацію. Розгубленості, розпачу, невпевненості, страху треба протиставити дію, цілеспрямовані кроки, намагатися володіти ситуацією.  Підліткам потрібно усвідомити, що своєчасне звертання за допомогою, коли недостатньо власних зусиль, є необхідним.

В ході тренінгу “Поведінка, яка нас захищає” учні опановували основні моделі поведінки (пасивна, агресивна, асертивна), визначали негативні й позитивні прояви різних моделей поведінки, а також визначали, що таке відповідальна поведінка, яка здатна допомогти людині вийти зі складного становища, протистояти тиску, маніпуляціям.

Ми живемо у світі, однією з характерних ознак якого є насильство. Тому обізнаність з цього питання, на жаль, стала необхідністю.

Під час заняття “Запобігання насильству” підлітки знайомились з характерними ознаками поняття “насильство”, розглядали його види. На основі ситуативних вправ вони вчилися кваліфікувати конкретні випадки; визначати можливі фізичні, психічні, економічні наслідки насильницьких дій, обговорювали питання самозахисту.

Проведені заходи сприяють формуванню соціальної та психологічної компетентності підростаючого покоління.

 

Переглядів: 548 | Додав: ShchNV