Субота, 27.05.2017, 14:54


АБІТУРІЄНТАМ          УЧНЯМ І БАТЬКАМ          ВИПУСКНИКАМ          НОВИНИ САЙТУ

КУХАР. КОНДИТЕР

Професія кухаря пов’язана з багатьма іншими професіями, де предметом праці є продукт. Спорідненими професіями являються: кондитер, пекар, офіціант, бармен, продавець, технік-технолог громадського харчування.

Професія кухаря передбачає використання як ручної праці, так і машин, механізмів, напівавтоматичного обладнання.

Для успішного оволодіння професією кухаря потрібні знання з біології, хімії та фізики. Той, хто хоче оволодіти професією кухаря, повинен любити готувати їжу, цікавитись технологією її приготування, мати творчу уяву.

Кухар повинен мати тонкі смакові відчуття, нюх, що дозволяє безпомилково визначити свіжість і якість продуктів, ступінь готовності страв. Під час оформлення страв кухарі повинні виявляти тонкий художній смак, застосовувати закони поєднання кольорів, форми, правильно поєднувати гарніри за смаком, кольором та формами нарізання.

Акуратність, уважність, творча фантазія під час виготовлення та оформлення кулінарних виробів – основні якості, які потрібні кухарю.

Близько 20 років ШВПУ готує висококваліфікованих спеціалістів кухарів-кондитерів. З 2002 року розпочалась підготовка за професією “Технологія харчування”.

Учні під керівництвом майстрів в/н кожного дня виготовляють смачну кондитерську продукцію та кулінарні вироби, які реалізують в учбовому барі. Практику майбутні фахівці проходять в їдальні училища, в різноманітних   кафе, барах, ресторанах нашого міста, влітку -  в санаторіях, в дитячих таборах та базах  відпочинку Криму. “Кухар-технолог” має можливість продовжити навчання та без екзаменів вступити до 3 курсу Київського університету харчових технологій та здобути вищу освіту.

Колектив кафедри обслуговування та ресторанного господарства
запрошує всіх бажаючих на навчання!